Amplu protest al fermierilor. Neacordarea despagubirilor pentru seceta si injumatatirea subventiilor, principalele nemultumiri

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In conditiile in care despagubirile pentru seceta nu au fost acordate inca, iar mai multe categorii de sprijin au fost injumatatite in acest an, mai multi fermieri au decis sa protesteze in jurul Palatului Parlamentului, unde s-au deplasat cu tractoarele.

Asociatia Forta Fermierilor se lupta pentru apararea drepturilor agricultorilor romani, insa anul acesta nu a avut rezultate in ceea ce priveste drepturile venite din partea autoritatilor.

Fermierii s-au strans pentru a protesta in jurul Palatului Parlamentului din Bucuresti pentru a protesta cu tractoare. Astfel doresc sa isi arate nemultumirile fata de autoritati in speranta ca se va schimba ceva Fermierii din Romania nu au primit despagubiri pentru seceta. Subventiile au fost injumatatite anul acesta fata de 2020.

Vlad Macovei, reprezentant al fermierilor prin Asociatia Forta Fermierilor, spune faptul ca a fost anuntat ca nu vor avea despagubiri pentru seceta, insa vor fi masuri in PNRR.

„Membrii Asociatiei Forta Fermierilor isi propun ca prin acest protest public sa opreasca bataia de joc la care este supus sectorul agroalimentar: subventii de la bugetul national injumatatite fata de 2020, intarzierea demararii noilor sesiuni de depunere a proiectelor europene, blocajul financiar din sectorul cresterii bovinelor, colapsul sectorului de crestere a porcinelor, problemele noi din sectorul cresterii pasarilor, renuntarea la programul Tomata, excluderea investitiilor in irigatii si a celor opt depozite regionale din PNRR, riscul de insolventa pentru fermierii afectati de seceta in 2020 din cauza neacordarii despagubirilor, lipsa unei consultari reale cu fermierii pentru implementarea Politicii Agricole Comune 2021-2027”, se arata intr-un comunicat remis presei.

Potrivit lui Vlad Macovei, presedintele Asociatiei Forta Fermierilor, protestul este “al tuturor fermierilor romani, fie ca sunt din sectorul vegetal, fie ca sunt din zootehnie”.

“Subfinantarea cronica a agriculturii este o problema la nivel intregii tari. Vorbim de securitatea alimentara a Romaniei si de viitorul satului romanesc. Toti fermierii care doresc sa vina la acest protest sunt bineveniti, este important ca mediul asociativ din agricultura sa vorbeasca pe o singura voce”, spune Macovei.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE