Albalact, cel mai mare producator de lactate din Romania, a intrat pe Bursa de Valori Bucuresti

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Cel mai mare producator de lactate din Romania s-a lansat la bursa. Actiunile Albalact au intrat astazi la Bursa de Valori Bucuresti, iar reprezentantii companiei spun că vor extinde producţia de branzeturi cu banii celor care vor investi in ele. 

Compania Albalact, devenita recent cel mai mare producator de lactate din Romania, are sansa sa atraga investitori noi.

„Cu siguranta ca pentru orice proiect de dezvoltare pe care-l vom avea o să ne uităm catre piata de capital”, a declarat Radu Ciurtin, presedintele companiei de lactate Albalact.

Dacă valoarea actiunilor companiei de lactate Albalact va creste şi acestea se vor vinde bine la bursa, compania vrea să investeasca in extinderea fabricii din Campulung Moldovenesc.

„Industria alimentara a beneficiat de cateva avantaje majore: reducerea de TVA, care se traduce prin mai multi bani care ar putea ramane in buzunarul consumatorilor si, implicit, intr-un consum mai ridicat, care ar putea duce la o crestere a profiturilor”, spune Adrian Simionescu, specialist pe piata de capital.

Analistii economici spun că firmele romanesti au nevoie de variante de finantare, altele decat creditele bancare. Listarea la bursa este o solutie, dar aici ajung doar companiile cu perspective clare de crestere.

Cel mai atractive companii listate la bursa in Romania sunt din domeniul financiar, din IT, cele energetice si cele farmaceutice. In topul cresterilor actiunilor de la bursa, în primele cinci luni ale anului se afla Zentiva, Erste, Teraplast, Conpet şi BRD. In acelasi timp, in top 10 se afla o singura companie din industria alimentara: producatorul de bere Bermas.

Albalact – Alba Iulia este cea mai mare companie cu capital majoritar românesc din industrie. Înfiinţată în anul 1971 şi transformată în societate comercială pe acţiuni în 1990, Albalact a fost privatizată în 1999. Grupul Albalact, cu peste 900 de angajaţi, are acționariat majoritar românesc şi este listată pe piața principală a Bursei de Valori Bucureşti. Albalact deţine 99,01% din pachetul de acţiuni al societăţii Rarăul Câmpulung Moldovenesc și mai deține în proporție de 100% societatea de logistică Albalact Logistic SRL. Albalact comercializează produse proaspete pasteurizate şi UHT sub brand-urile sale Fulga, Zuzu, Fruzu, Rarăul, De Albalact şi Poiana Florilor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE