Ai grâu de vânzare? Egiptenii plătesc 270 de dolari/tonă

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Autorităţile egiptene au cumpărat 120.000 de tone de grâu românesc la un preţ mediu de 270,17 dolari/tonă.

Prețul pe care îl vor plăti egiptenii pentru grâul românesc este mai mare cu 4% faţă de ultima achiziţie de pe piața locală de la începutul lunii octombrie şi cu 3,4% peste primul lot de 120.000 cumpărat cu livrare în debutul acestui sezon comercial în perioada 15-31 iulie, informează Ziarul Financiar. Cele două vase Panamax (de câte 60.000 de tone fiecare) cumpărate de egipteni vor ajunge în porturile nord-africane în perioada 1-10 ianuarie iar marfa are o valoare totală de 32,4 milioane de dolari.

Livrările de grâu către Egipt au depăşit în urma acestei licitaţii şi pragul e un milion de tone în acest sezon comercial ce a început în luna iulie. România este şi cel mai mare furnizor de grâu al achizitorului de stat din Egipt.

Fermierii români au strâns o recoltă de 7,5 milioane de tone, similară cu cea de anul trecut, iar potenţialul de export pentru întreg sezonul se ridică la 4,4 milioane de tone.

În luna septembrie, autoritatea egipteană care se ocupă cu achiziția de grâne (GASC) a anunțat că a cumpărat 60.000 de tone de grâu din România, prin Bunge.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE