Agromalim 2015 isi deschide azi portile: ce noutati aduce pentru fermieri

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Camera de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad organizeaza, in perioada 10 – 13 septembrie 2015, la Expo Arad, evenimentul international de agricultura, industrie alimentara si ambalaje – AGROMALIM.

Aflat la cea de-a 26-a editie, Agromalim inregistreaza in 2015 o crestere cu 40% a spatiului dedicat masinilor si utilajelor agricole, acoperind astfel intreaga suprafata interioara (4.500 mp) si exterioara (30.000mp) a Complexului Expozitional EXPO Arad.

9 tari si 260 de participanti isi vor prezenta oferta de produse si servicii in fata publicului vizitator, in cadrul targului fiind expuse: masini si utilaje agricole, inputuri pentru fermele de cultura plantelor, sisteme de crestere si furaje pentru animale, medicamente si instrumentar de uz veterinar, echipamente pentru industria alimentara, produse agroalimentare, ambalaje, servicii de consultanta si financiare, reviste, carti si cataloage de specialitate.

Zilele de 12 si 13 septembrie, organizate cu sprijinul asociatiilor de crescatori de animale Pastorul Crisana, Miorita Chisineu Cris, Asociatia Crescatorilor de Animale Arad, ANZ Bucuresti si OJZ Arad vor fi dedicate crescatorilor de animale. In cadrul editiei din acest an a Expozitiei de Animale de Rasa, pe toata perioada targului, vor fi expuse taurine, ovine si caprine ale membrilor asociatiilor de crescatori, cu accent pe prezentarea raselor de carne.

Vor avea loc intalniri ale asociatiilor, vor fi bonitate (sambata) si premiate (duminica) cele mai frumoase exemplare expuse. Tot duminica se va decerna titlul de Miss Arad celui mai valoros exemplar de Baltata romaneasca si se va alege Campioana la rasa Holstein Friza. Cabalinele si animalele de hobby se vor numara printre atractiile vizitatorilor.

Nu va fi neglijat nici interesul participantilor de a se informa, conferintele, prezentarile si intalnirile cu specialistii si autoritatile vor fi prezente pe agenda Agromalim 2015.

Vor fi oferite informatii despre finantarile pe fonduri europene ce pot fi accesate prin PNDR 2014 – 2020 si alte forme de sprijin financiar din partea statului. Vor fi prezentate produse noi si inovatoare, se va dezbate situatia Camerelor Agricole si se vor cauta solutii pentru ca acestea sa fie functionale si sa se dezvolte, iar intalnirile de afaceri organizate vor crea cadrul pentru noi contacte cu posibili parteneri romani si straini care sa va ajute la dezvoltarea afacerilor.

Program de vizitare:

  • 10 – 12 septembrie: 10:00 – 18:00
  • 13 septembrie: 10:00 – 16:00

Transport gratuit din ora in ora de la statia Podgoria.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE