AGROALIMENT. Consorţiul naţional al agricultorilor din România

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Consorţiul Naţional AGROALIMENT. LAPAR, PRO-AGRO, ROMOVIS, FCBR, ROMALIMENTA şi Asociaţia Pomicultorilor şi OINZR au decis formarea unei alianţe pentru a reprezenta agricultorii români  în consultările cu Comisia Europeană. 

Liga Asociaţiilor de Producători Agricoli din România (LAPAR), reprezentată de preşedintele Laurenţiu Baciu, PRO-AGRO – preşedinte Alex Jurconi, ROMALIMENTA – preşedinte Sorin Minea, Federaţia Crescătorilor de Bovine din România – preşedinte Claudiu Frânc, ROMOVIS – preşedinte Ionică Nechifor, Asociaţia Pomicultorilor – preşedinte Adrian Popescu şi Organizaţia Interprofesională Naţională ,,Zahărul” din România – preşedinte Gheorghe Bejan, au format Consorțiul Național AGROALIMENT, alianţă pentru reprezentarea agricultorilor români peste hotare, în principal în consultările cu Comisia Europeană.

Consorţiul Naţional AGROALIMENT

„Este o iniţiativă a Comisiei Europene, prin care la nivelul fiecărei ţări membre să se formeze un fel de Consorţiu, în care să fie cuprinse toate sectoarele de activitate din agricultură şi industrie alimentară şi care să poată să-şi trimită reprezentanţi din sectoarele respective la Bruxelles atunci când sunt consultări. Nu ne-am unit, practic vom face parte din acest Consorţiu, care este de interes naţional şi care o să reprezinte interesele tuturor agricultorilor din România, la comisiile de lucru de la CE. Faptul că ne-am întâlnit acolo a avut drept scop să ne punem de acord despre cum vom lucra la acest Consorţiu ca să iasă cât mai pe interesul fermierilor. Am luat act de cerinţa CE de a se înscrie şi România într-un Consorţiu care va conlucra cu CE pe domeniul agro-alimentar”, a declarat ing. Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Asociaţiilor de Producători Agricoli din România (LAPAR).

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE