Agriteq: preparatele traditionale romanesti, apreciate si peste ocean

Facebook
Twitter

In perioada 19 – 22 martie 2019, se desfasoara cea de a 7-a editie a expozitiei internationale Agriteq, din Doha, eveniment organizat de Ministerul Municipalitatii si Mediului din Qatar, al carui obiectiv principal este acela de a reuni la un loc actori din agricultura, piscicultura, irigatii, mediu, echipamente agricole moderne si tehnologie. In total, la targ, sunt prezente 140 de firme agricole din 51 de tari. La actuala editie, Romania este reprezentata de 14 companii de profil.

Alaturi de oamenii de afaceri participanti la expozitia Agriteq, s-a aflat, la invitatia organizatorilor, ministrul Petre Daea, care a avut o intrevedere cu omologul sau, ministrul Municipalitatii si Mediului din Qatar, Abdullah bin Abdulaziz Al Subaie, prilej cu care au analizat modalitati concrete de cooperare intre cele doua tari. In cadrul turului expozitional, ministrul Petre Daea i-a prezentat omologului sau produsele romanesti, acestea fiind apreciate in mod deosebit pentru gust si autenticitate.

De asemenea, multi vizitatori au aratat interes pentru degustarea preparatelor romanesti, acestia fiind incantati atat de modul de prezentare, dar mai ales de savoarea acestora. In zilele urmatoare, se asteapta incheierea unor intelegeri concrete de colaborare intre firmele romanesti participante si oamenii de afaceri, vizitatori ai expozitiei.

Tara noastra acorda o deosebita importanta pentru sustinerea si promovarea produselor 100% romanesti, care reprezinta o carte de vizita a tarii noastre. Prin metodele si traditiile care stau la baza obtinerii acestor produse de o calitate superioara producatorii agroalimentari din Romania se pot remarca pe plan international la astfel de manifestari expozitionale si pot initia colaborari de durata in beneficiul tuturor.

In anul 2018 prim-ministrul Romaniei, Viorica Dancila, a efectuat o vizita oficiala in Statul Qatar, la Doha, prilej cu care s-a semnat, in data de 6 noiembrie 2018, Memorandumul de Intelegere privind cooperarea in domeniul agriculturii intre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale din Romania (MADR) si Ministerul Municipalitatii si Mediului din Statul Qatar.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE