Agricultura inteligentă.Tehnologiile moderne netezesc drumul către profit

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Pentru producătorii agricoli, pregătirea și gestionarea culturilor sunt foarte importante și au un impact semnificativ în obținerea recoltei și implicit a profitului. Folosirea tehnologiilor moderne netezește drumul către profit.

Astfel, planificarea și realizarea operațiunilor la timpul necesar este un proces atent gândit de agricultori, din faza pregătirii utilajelor agricole și până la executarea lucrărilor de fertilizare, arat și semănat. Adică, fermierii practică agricultura inteligentă, care maximizează șansele de profit. Susținerea acestui proces cu o soluție informatică care să ajute agricultorii la organizarea fiecărui pas crește șansele atingerii obiectivelor de producție si, implicit, a profitului agricultorului.

În 2012, TotalSoft a început selectarea cu atenţie a celor mai utile şi folosite funcţionalităţi de către agricultori, pe care le-a introdus într-un pachet unic, format din module perfect integrate, numit Charisma Solutions for Agriculture. Mai mult, peste 100 de consultanţi, analişti de business, dezvoltatori, implementatori şi oameni specializaţi în suport postvânzare sunt gata să adapteze Charisma Solutions for Agriculture în profunzime, pentru a satisface cele mai pretenţioase nevoi, într-o experienţă de utilizare unică pe piaţa soluţiilor software de business din România. Printre beneficiile acestui program se numără înregistrarea informațiilor legate de stadiul de vegetație, evaluarea culturilor, precipitații, irigații sau alte lucrări, analiza profitabilității la nivel de centru de cost (fermă, solă, parcelă, cultură, etc.) sau urmărirea stadiului de realizarea a lucrărilor și a costului în timp real.

În sectorul vegetal, Soluția Charisma Producție Vegetală asigură planificarea lucrărilor anuale la nivel de fermă, solă și cultură, evaluarea periodică a culturilor de probă și rapoarte cu privire la culturi, resurse consumate și irigații. Totodată, permite gestionarea contractelor de arendă și a informațiilor atașate de acesta: număr si dată contract, dată expirare contract, date de indentificare și date de contact arendator (persoană fizică/persoană juridică), actul de proprietate, alte mențiuni; atașarea de documente scanate contractului din sistem, gestionarea versiunilor și întregul flux de lucru de documente care derivă din existența unui contract de arendă (act adițional, plată, livrare bunuri). Fiecărui contract i se poate atașa o listă de parcele în care sunt definite: categoria de folosință, număr parcelă, număr solă, suprafață parcelă).

Soluția pentru agricultura inteligentă permite introducerea obligațiilor și termenelor de plată stabilite prin contract: redevență produs agricol (to/ha), preț/tonă produs agricol, termenele de plată pentru ambele tipuri de redevențe și actualizarea în masă a contractelor pentru prețul/tonă al produsului agricol stabilit ca redevență (ce se stabilește în momentul recoltei), printr-o fereastră care va permite selecție multiplă de contracte și obiecte de contract, cu afișarea informațiilor relevante (nr/dată contract, partener contract, obiect contract, valoare / cantitate obiect contract.

Sistemul pentru agricultura inteligentă va permite modificarea condițiilor contractuale (preț sau cantitate redevență). La salvarea modificărilor sistemul va cere utilizatorului data din care se dorește modificarea; după completarea informațiilor sistemul va genera versiuni noi de contract cu noile informații; precum și gestionarea modificărilor la contract prin acte adiționale și păstrarea istoricului tuturor versiunilor contractului;

Zootehnie (creșterea animalelor). Soluția Charisma Zootehnie pentru agricultura inteligentă furnizează instrumentele necesare gestionării fluxului complet zootehnic precum identificarea și înregistrarea animalelor, trasabilitatea mișcării efectivelor de animale, calculația costurilor pe ziua furajată, a greutății vii și a sporului de greutate și gestionarea documentelor specifice legale.

Distribuţie pentru agricultura inteligentă. Modulul de distribuție permite definirea zonei de livrare și urmărirea ierarhică a acesteia, precum și folosirea politicilor comerciale, ca parte integrantă a procesului de vânzare, prin discounturi și liste de prețuri.

Soluție de tip ERP pentru agricultura inteligentă. Suita Charisma ERP pentru industria agricolă integrează gestiunea resurselor companiei prin automatizarea proceselor contabile, a deprecierii mijloacelor fixe pe mai multe sisteme de referinţă, prin urmărirea bugetelor, înregistrarea facturilor de vânzare şi achiziţie încheiate de ferme agricole, de orice dimensiune sau complexitate. Soluţia include funcționalități multi-exploatație şi permite urmărirea simultană a mai multor sisteme contabile, interne sau externe – RAS, IAS, USGAAP, IFRS.

Cell Monitor pentru agricultura inteligentă. Fără a fi nevoie de intervenţia utilizatorului, indicatorii de performanţă sau operaţionali ai companiei îşi modifică valorile la secundă, în funcţie de evoluţia lor reală, şi pot fi accesaţi în orice moment, din orice loc, de pe orice tip de dispozitiv mobil conectat la Internet.

Managementul Flotelor Auto pentru agricultura inteligentă. Charisma Fleet Management ține sub control activitatea tractoarelor, combinelor sau altor vehicole din dotare și urmărește cu precizie loturile ce urmează a fi arate, performanța conducătorului de vehicol (hectare semănate sau arate), precum  și costurile cu combustibilul.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE