Stefan Poienaru: Bogdan Dumitrașcu a cerut șpagă pentru subventii APIA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Stefan Poienaru, patronul Agrofam, a declarat că directorul executiv adjunct al APIA Călărași, Bogdan Dumitrașcu, i-a cerut mită, pentru a-i acorda în continuare subventii APIA.

„Mi-a cerut zeci de mii de euro. A venit la mine în birou și mi-a cerut bani, probabil voia să mă înregistreze. Se fac calcule: mita e calculată în funcție de subventie ia un fermier în funcție de suprafața pe care o are. Avem înregistrări și organele își fac treaba”, a declarat Ștefan Poienaru, la B1Tv

Avocatul lui Ștefan Poienaru a declarat că totul a plecat de la o sesizare a directorului APIA Călărași către DNA cu privire la posibila încălcare a legilor de către Ștefan Poienaru la accesarea de subventii europene. Ulterior, același director a făcut plângeri penale, respinse de instanțe. Reprezentantul OLAF în România, DLAF, a constatat că Agrofam a procedat corect. Agrofam a concesionat terenuri de la ADS, care fără să notifice societatea, a redus suprafețele, astfel că APIA susține că firma lui Ștefan Poienaru a încasat ilegal subventia.

Directorul executiv adjunct al APIA Călărași, Bogdan Dumitrașcu, nu a putut fi contactat până la publicarea acestor informații.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE