Agricultura inteligentă. Schimb de tură în podgorii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Nu doar în România, ci în întreaga lume, majoritatea fermierilor sunt în vârstă, astfel că se impun programe care să atragă tinerii în agricultură.

În Barossa Valley, din sudul Australiei, asociația producătorilor de vin a decis să aplice un program de întinerire. Programul nu se referă la întinerirea viilor, ci a celor care se ocupă de ele, prin implementarea unor programe menite să atragă tinerii către viticultură. În Barossa Valley majoritatea viticultorilor au în jur de 60 de ani.

Asociația viticultorilor din Barossa Valley va organiza cursuri pentru stimularea interesului tinerilor față de cultura viței de vie. Unul dintre cursuri, denumit sugestiv „Next Crop” (Cultura viitoare, în limba română, n.r.), va fi organizat pe o perioadă de nouă luni. În cadrul orelor de studiu, tinerii vor fi ajutați să deprindă tehnicile specifice viticulturii.

Agricultura inteligentă. La cursuri, tinerii nu vor învăța doar cum să îngrijească via și să facă vin, ci și cum să inoveze, să comunice cu clienții și cu autoritățile, să folosească internetul și rețelele de socializare, cum să își conducă afacerea și cum să organizeze afacerea astfel încât să se asigure că, atunci când va veni vremea, va avea cine să preia frâiele afacerii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE