septembrie 25, 2021

Agricultura inteligentă. Cum îți protejezi culturile de înghețul de primăvară

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Pentru cultivatorii de căpșuni, temperaturile scăzute din ultima vreme s-au tradus prin pierderi însemnate. Altfel ar fi stat lucrurile dacă zona de cultură ar fi fost protejată cu perdele forestiere.

Rhonda Poché cultivă căpșuni sud-estul statului Louisiana. Femeia și-a inspectat culturile vineri dimineața și a constatat că foarte multe plante au fost afectate de îngheț. Pierderile se ridică la 15-20% din recolta prognozată pentru 2014, iar înghețul a făcut cele mai multe ravagii în zona care nu era protejată de perdeaua forestieră din jurul plantației de căpșuni.

„Aici, unde sunt cele ai multe plante afectate de frig, zona nu mai este protejată de arbori”, a explicat femeia, citată de theadvocate.com.

Datorită condițiilor pedoclimatice, căpșunii sunt plantați spre sfârșitul lunii septembrie-începutul lunii octombrie în Louisiana, iar în ianuarie-februarie plantele înfloresc, urmând apoi să lege rodul. Cum înghețul a potopit florile, și fermierii și-au văzut profitul diminuat.

Aceasta situaţie este delicată, în condiţiile în care cultivarea căpşunelor este una dintre principalele activităţi agricole din Lousiana.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE