Agricultura a salvat economia

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

În primele nouă luni ale anului, produsul intern brut a crescut, comparativ cu perioada corespunzătoare din anul 2012, cu 2,7%, atât pe serie brută cât şi pe serie ajustată sezonier, agricultura fiind unul dintre principalele motoare de creștere a economiei, potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

„Cele mai importante contribuţii la creşterea PIB în perioada 1.I-30.IX 2013, comparativ cu perioada corespunzătoare din anul 2012, le-au avut industria (+1,4%), cu o pondere de 30,0% la formarea PIB şi al cărei volum de activitate s-a majorat cu 5,1%, agricultura, silvicultura şi pescuitul (+1,0%), cu o pondere mai redusă la formarea PIB  (5,8%) şi al căror volum de activitate s-a majorat cu 17,9%, tranzacţiile imobiliare (+0,2%), cu o pondere de 7,8% la formarea PIB şi al căror volum de activitate s-a majorat cu 2,2%”, se arată în documentul remis de INS.

În schimb, reducerea volumului de activitate din administraţie publică şi apărare; asigurări sociale din sistemul public, învăţământ, sănătate şi asistenţă socială, cu 0,7% a avut un impact negativ asupra evoluţiei PIB.

În trimestrul al treilea din 2013, produsul intern brut a fost, în termeni reali, mai mare cu 1,6% comparativ cu trimestrul al doilea al anului în curs (date ajustate sezonier).

Faţă de acelaşi trimestru din anul 2012, produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 4,1% atât pe seria brută cât şi pe seria ajustată sezonier în intervalul iulie-septembrie 2013.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE