AGRARIA 2015 a reunit expozanti din 14 tari si peste 18.000 de vizitatori

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Targul International pentru Agricultura, Industrie Alimentara si Zootehnie – AGRARIA 2015 si-a inchis portile duminica, 26 aprilie 2015, iar schimbarea locatiei a fost de bun augur, fapt demonstrat de cifrele acestei editii.

Astfel, Targul AGRARIA 2015 s-a bucurat de prezenta a peste 18.700 de vizitatori, a 330 de expozanti si co-expozanti, dintre care 205 de expozanti directi, din 14 tari: Romania, Austria, Bulgaria, Danemarca, Franta, Germania, Italia, Olanda, Polonia, Republica Moldova, Slovacia, Spania, Turcia si Ungaria. Agraria 2015 s-a derulat pe o suprafata de 55.000 mp spatiu expozitional brut, din care 27.000 mp spatiu net expozitional.

Peste 400 de fermieri au avut ocazia sa conduca un tractor in zona de demonstratii „Tractor si Tractorist”. Tractoarele prezente in zona demo au fost puse la dispozitie de firmele Agri Alianta (Kubota), NHR Agropartners (New Holland), Agrocomert Holding (Claas), Titan Machinery (Case), Ipso Agricultura (John Deere) si General Leasing (Massey Ferguson).

Deschiderea oficiala a celei de-a 21-a editii a Târgului AGRARIA 2015 a avut loc in prezenta a numeroase oficialitati, atat din tara, cat si din strainatate, printre care George Turtoi, secretar de Stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Mihai Putintei, directorul general al APIA Aurelia Cristea, deputat, Vakar Istvan, presedintele Consiliul Judetean Cluj, Ioan Oleleu, presedinte AgroTransilvania Cluster si vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj, Mile Lajos, consul general – Consulatul General al Ungariei la Cluj-Napoca, Rudolf Lukavsky, atasatul comercial al Ambasadei Austriei la Bucuresti, Reinder Schaap, consilier pe probleme de agricultura al Ambasadei Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti, prof. Univ. Dr. Liviu Marghitas, de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, Ioan Bucur, viceprimar, primaria Jucu, Calin Fargaciu, membru fondator Cooperativa Agricola Somes-Aries si Bernd Koch, managing director al DLG International GmbH.

Desfasurat in perioada 23-26 aprilie la Jucu, judetul Cluj, pe Platforma Industriala TETAROM III, Targul International pentru Agricultura, Industrie Alimentara si Zootehnie AGRARIA 2015, organizata de DLG INTERMARKETING, a beneficiat din plin de spatiul generos oferit de noua locatie, aducand si pentru zona transilvana noul concept de eveniment agricol in camp, unic prin complexitatea sa.

Organizatorii au avut grija ca evenimentele din cadrul AGRARIA 2015 sa nu se suprapuna. Astfe, vizitatorii au putut participa la expozitia de animale de rasa si prezentarile zilnice in ring a celor mai valoroase exemplare de bovine si cabaline, pe o suprafata generoasa. Genetica bovina de top prezentata de Cooperativa Agricola Somes-Aries, Semtest BVN Târgu Mures si Biagen Select. De asemenea, Asociatia Crescatorilor de Bivoli din Transilvania a promovat cresterea acestor frumoase animale.

De la AGRARIA 2015 nu au lipsit nici crescatori de pasari, cai (crescatori renumiti pentru zona Transilvaniei) si ovine, prin Asociatia Crescatorilor de Ovine si Caprine IJARUL si Asociatia crescatorilor de ovine Cluj. Au fost organizate demonstratii comentate cu masini de erbicidat testate in conditii de câmp, pe Bumpy Road, simularea unui teren accidentat  si s-au putut urmari demonstratii practice cu maşinile de tratamente fitosanitare care se vor deplasa pe un teren denivelat. Stabilitatea rampelor la masinile de erbicidat asigura o inaltime constanta a duzelor de pulverizare fata de suprafata ţinta si in acelasi timp asigura o viteza constanta de deplasare a duzelor in special pe capetele rampelor.

O stabilitate buna a rampei de erbicidat, precum si un sistem de amortizare a socurilor, asigura o aplicare longitudinala si transversala uniforma si cu doza constanta. Cu ajutorul unui sistem de compensare a inclinatiei laterale, se poate lucra si pe terenuri in panta.

Totodata, au fost organizate demonstratii comentate cu sisteme de producere a furajelor concentrate. Tehnofavorit SA, producator român de tehnica Agricola, a prezentat la Agraria 2015 un sistem de macinare si amestecare a furajelor  complet automatizat, in lucru. Fermierii si cei interesati au putut urmari modul in care se realizeaza macinarea cerealelor, dozarea automata in functie de reteta componentelor si modul de realizare a amestecului, precum si cele mai moderne solutii pentru depozitarea si transportul furajelor.

La Agraria 2015 au fost organizate ample dezbateri si prezentari pe teme din agricultura care au starnit interesul celor prezenti datorita subiectelor alese, printre care amintim protectia si conservarea solurilor, prezentata de Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca in parteneriat cu Azomures SA, solutii pentru protectia si sanatatea plantelor -tratamente pentru pomi fructiferi, combaterea bolilor foliare la cerealele paioase, cultura porumbului, prezentata de AgroExpert Cluj-Napoca, eliminarea cotei de lapte – strategii de piata si solutii practice pentru fermieri, prezentata de Semtest SA.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE