Aglomerări de ghețuri pe Bistrița. ÎNCĂ nu s-au produs inundații

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Pe râul Bistrița, amonte de acumularea Izvorul Muntelui, pe sectorul viaduct Poiana Largului  până în amonte de 1 km, pe podul Săvinești, se manifestă fenomenul de zăpor (aglomerări de ghețuri) pe o lungime totală de 9,8 km.

Grosimile ghețurile se situează între 1 m până la 4,5 m, în anumite locuri. Din amonte, curge zaiul pe cca. 70% din suprafața albiei. În două zone, respectiv amonte de podul Săvinești, s-au format două blocaje cu acumulări de apă spre amonte, a anunțat administrația Națională Apele Române. Nivelul apei acumulate este în creștere, dar nu s-au produs revărsări în zonă.

Echipele Administrației Naționale ”Apele Române” prin  Administrația Bazinală de Apă Siret au avertizat CLSU Poiana Teiului și ISU “Petrodava” Neamț și, împreună, s-au deplasat la fața locului. Populația a fost anunțată asupra riscurilor potențiale pe care le poate provoca fenomenul în zonă.

Fenomenul atipic de zăpor pe râul Bistrița este monitorizat permanent de la Apele Române (SGA Neamț), autoritățile locale și ISU “Petrodava” Neamț. Autoritățile sunt pregătite să acționeze în gestionarea unei eventuale situații de urgență.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE