AFIR: se pot depune solicitarile de finantare pentru submasura 16.1

Facebook
Twitter

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta ca va primi solicitarile de finantare prin submasura 16.1 „Sprijin pentru infiintarea si functionarea grupurilor operationale (GO), dezvoltarea de proiecte pilot, produse si procese in sectorul agricol si pomicol”, in perioada 10 decembrie, ora 9:00, si 1 martie 2019, ora 16:00, noteaza Mediafax.

Prin aceasta masura pot fi finantate proiectele de infiintare si functionare a grupurilor operationale pentru dezvoltarea de proiecte pilot si noi produse in sectorul agricol.

De asemenea, se vor primi solicitari de finantare pentru proiectele de infiintare si functionare a grupurilor operationale pentru dezvoltarea de proiecte pilot, noi produse, prin submasura 16.1a (pomicol) in perioada 10 decembrie 2018, ora 9:00, si 15 martie 2019, ora 16:00.

Alocarea financiara pentru cele doua sectoare

Alocarea financiara stabilita pentru prima sesiune de primire a solicitarilor de finantare pentru infiintarea si functionarea grupurilor operationale in sectorul agricol este 6,7 milioane de euro si de aproape 5,82 milioane de euro pentru sectorul pomicol.

„Dezvoltarea proiectelor pilot, atat in sectorul agricol, dar mai ales in cel pomicol, reprezinta o oportunitate excelenta pentru fermierii romani de a fi inovativi si de a deveni competitivi, la nivel european. Practic, se ofera posibilitatea realizarii cercetarii pentru obtinerea unor solutii in vederea eficientizarii tehnologice, dar si pentru crearea de noi produse, iar pentru acestea beneficiarii au la dispozitie 500.000 de euro”, a precizat Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR.

Modul de depunere a cererilor

Pentru submasurile 16.1 si 16.1.a exista o abordare in doua etape, conform precizarilor din fisa masurii. Astfel, in prima etapa (29 ianuarie – 30 aprilie 2018), a fost lansata o sesiune de depunere a Cererilor de exprimare a interesului (CEI) pentru accesarea finantarii proiectelor, iar, in etapa a doua, va avea loc depunerea, evaluarea si selectia proiectului detaliat al Grupului Operational (GO).

Cererile se depun online pe pagina oficiala a Agentiei, iar pentru intocmirea documentatiei necesare obtinerii finantarii, solicitantii interesati au la dispozitie Ghidul solicitantului si anexele aferente sM 16.1 si 16.1a, documente pe care le pot consulta pe site-ul Agentiei, la sectiunea „Investitii PNDR”.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE