AFIR, fonduri europene de peste 60 de milioane de euro acordate intr-o singura luna

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Beneficiarii PNDR au primit, in perioada 14 aprilie – 10 mai, fonduri europene in valoare de 60,71 milioane de euro,  anunta Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR).

Prin aceste plati, AFIR deconteaza cheltuielile realizate in cadrul proiectelor de investitii in agricultura si dezvoltare rurala, precum si angajamente pentru masurile de mediu si clima.

“Pentru finantarea investitiilor in exploatatii agricole, in unitati de procesare, dar si pentru dezvoltarea mediului rural, AFIR a alimentat conturile beneficiarilor cu suma de 31,7 milioane euro.

Citeste si: S-a stabilit valoarea sprijinului pentru sectorul vegetal. Legumicultorii, cei mai avantajati

Din aceasta suma, 22,81 milioane euro este platita din FEADR – Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala, iar 6,71 milioane euro din EURI – Instrumentul de Redresare al Uniunii Europene.

Restul sumei, respectiv 2,18 milioane euro reprezinta TVA”, se mentioneaza in comunicat.

In acelasi timp, expertii AFIR au autorizat si au transferat catre APIA suma de 29 milioane euro, pentru a se efectua platile catre beneficiarii FEADR.

Aceste fonduri au ajuns deja in conturile fermierilor care beneficiaza de finantarea acordata prin Masurile 10 “Agro-mediu si clima”, 11 “Agricultura ecologica”, 13 “Plati pentru zone care se confrunta cu constrangeri naturale sau cu alte constrangeri specifice”, 14 “Bunastarea animalelor” si ai 15 – “Plati pentru angajamente de silvomediu”.

Fondurile publice nerambursabile sunt acordate in urma verificarii si autorizarii la plata de catre expertii AFIR, in baza cererilor de plata primite de la beneficiarii publici si privati ai Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), in conformitate cu contractele de finantare incheiate si angajamentele asumate.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE