AFIR are un nou program de lucru cu solicitantii de fonduri europene

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta in cadrul unui comunicat ca si-a prelungit programul de lucru, in primul rand pentru a-l alinia cu cel al MADR, dar si pentru a facilita un contact mai eficient cu solicitantii de fonduri europene in agricultura.

„De luni pana joi, AFIR va incepe programul de lucru la ora 8.30 si il va incheia la ora 17.00. Vineri activitatea incepe la ora 8.30 si se va incheia la ora 14.30. Aceasta modificare a fost facuta pentru a alinia programul Agentiei cu cel al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, dar si in concordanta cu orientarile de management al resurselor umane de pe piata muncii. Totodata, prelungirea programului de lucru faciliteaza un contact mai eficient cu publicul institutiei”, informeaza AFIR.

Fermierii romani au primit fonduri europene in valoare de 133 de milioane de euro, din cadrul PNDR 2014-2020, pe baza proiectelor depuse anul trecut, se arata intr-o situatie centralizata a AFIR.

Mai exact, platile efectuate de AFIR, pana la data de 14 iunie 2016, se ridica la 133.606.670 de euro.

Cea mai mare suma autorizata la plata din noul PNDR, in valoare de aproape 71 de milioane de euro, face parte din Masura 13- Plati pentru zone care se confrunta cu constrangeri naturale sau cu alte constrangeri specifice (art 31).

O alta suma importanta platita fermierilor romani din noul PNDR este si cea dedicata tinerilor fermieri – 56.092.500 euro, potrivit centralizarii AFIR.

In cadrul submasurii 4.1 – Investitii in exploatatii agricole, suma platita fermierilor pana in prezent este de 3.369.000 de euro.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE