AFIR, APIA si MADR, discutii despre acordarea fondurilor europene

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Directorul general AFIR, Adrian Chesnoiu, a participat astazi, 29 august 2018, la sedinta Comisiei pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii din Camera Deputatilor, prezidata de domnul deputat Alexandru Stanescu, eveniment desfasurat in premiera in municipiul Buzau.  

La eveniment au participat, pe langa membrii Comisiei pentru agricultura, si secretarii de stat in Ministerul Agriculturii Danut Botanoiu si Claudiu Sorin Rosu Mares, precum si directorul general APIA, Adrian Pintea si directorul ANIF, Florin – Ionut Barbu.  Din partea autoritatilor locale au fost prezenti presedintele Consiliului Judetean Buzau, Petre Emanoil Neagu si Constantin Toma, primarul municipiului Buzau. De asemenea, au participat beneficiari ai Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020), solicitanti de fonduri europene si reprezentanti ai autoritatilor publice locale.

„As dori sa le multumesc atat domnului presedinte Stanescu si domnului secretar Dan Ciocan, cat si tuturor membrilor Comisiei pentru sprijinul constant pe care ni-l acorda in implementarea fondurilor nerambursabile pentru dezvoltare rurala. O buna parte din succesul de astazi il datoram si acestei sustineri. Sunt convins ca ne aflam pe drumul cel bun si vreau sa-i  asigur pe toti cei prezenti ca depunem toate eforturile pentru a eficientiza activitatea Agentiei. Pentru a avea o imagine de ansamblu, in aceasta perioada am declansat un audit managerial la nivelul tuturor structurilor AFIR si, in urma acestuia, vom optimiza toate procesele care necesita ajustari.” a declarat Adrian Chesnoiu, directorul general AFIR.

Subiectele abordate au vizat sesiuni de depunere a cererilor de finantare lansate in acest an, dar si problemele intampinate in anii anteriori de catre beneficiarii publici si privati in derularea proiectelor finantate prin intermediul submasurilor din cadrul PNDR 2020. In interventia avuta, directorul general AFIR a prezentat finantarile disponibile in acest an, inclusiv  pe cele din sectorul pomicol si a raspuns la o serie de intrebari adresate din partea audientei formate din primari, asociatii de profil, consultanti si solicitanti de finantare.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE