AFIR a publicat Ghidurile Solicitantului pentru investitiile non-agricole din zona rurala

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a publicat in data de 21 iulie 2016 pe pagina oficiala de internet a Agentiei (www.afir.info) variantele finale ale Ghidurilor Solicitantului aferente submasurilor 6.2 „Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale” și 6.4 „Investitii in crearea și dezvoltarea de activitati neagricole”.

Ghidurile solicitantului pot fi consultate in vederea intocmirii cererilor de finantare pentru sesiunea de cereri de proiecte care va fi deschisa peste 7 zile, respectiv, incepând cu data de 28 iulie 2016.

Precizam ca, odata cu aceasta sesiune de primire a proiectelor, se aplica noi reguli la depunerea on-line a cererilor de finantare. Astfel, plafonul de depunere a proiectelor se majoreaza de la 120% la 200%, iar in primele 5 zile calendaristice pe fiecare etapa de depunere nu se aplica plafonul maxim de depunere, indiferent de valoarea fondurilor solicitate prin proiectele depuse.

Masurile sunt in linie cu „Pachetul de masuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate”, lansat de premierul Dacian Ciolos in luna martie 2016, prin care se urmarește, intre altele: stimularea mediului de afaceri din mediul rural, crearea de locuri de muncă, creșterea veniturilor populatiei rurale, reducerea diferentelor dintre mediul rural și urban. Pachetul de masuri poate fi consultat pe site-ul Guvernului www.gov.ro la sectiunea Obiective, subsectiunea Strategii-Politici-Programe.

Solicitantii interesati sa obtina finantare europeana nerambursabila prin intermediul submasurilor ce vizeaza sectorul non-agricol, respectiv submasurile 6.2 și 6.4, pot consulta gratuit Ghidul Solicitantului pe pagina oficiala de internet a AFIR, www.afir.info.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE