AFIR a publicat Ghidurile solicitantului pentru cinci noi submasuri de finantare din cadrul PNDR 2014-2020

Facebook
Twitter

Cei care doresc sa acceseze fonduri europene nerambursabile au din aceasta saptamana posibiliatea sa consulte in forma digital Ghidurile solicitantului pentru inca noi cinci submasuri de finantare din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (2014-2020).

Astfel, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a publicat pe site-ul propriu Ghidurile solicitantului pentru urmatoarele masuri de finantare:

  • Submasura 4.1a – „Investitii in exploatatii pomicole”,
  • Submasura 4.2 – „Sprijin pentru investitii in procesarea/marketingul produselor agricole”,
  • Submasura 4.2a – „Investitii in procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicol”,
  • Submasura 6.2 – „Sprijin pentru infiintarea de activitati non-agricole in zone rurale”,
  • Submasura 6.4 – „Sprijin pentru investitii in crearea şi dezvoltarea de activitati non-agricole”.

Cei care vor sa depuna proiecte de finantare pot consulta pe site-ul AFIR conditiile de accesare, valoarea maxima a fondurilor nerambursabile alocate fiecarei masuri, precum si documentele necesare intocmirii cererii de finantare.

De exemplu, Submasura 4.2 – „Sprijin pentru investitii in procesarea/marketingul produselor agricole” are ca scop imbunatatirea competitivitatii producatorilor primari printr-o mai buna integrare a acestora in lantul agroalimentar prin intermediul schemelor de calitate, creșterea valorii adaugate a produselor agricole, promovarea pe pietele locale, cat si a circuitelor scurte de aprovizionare.

Valoarea maxima a fondurilor nerambursabile pentru Submasura 4.2 – „Sprijin pentru investitii in procesarea/marketingul produselor agricole” este cuprinsa intre 1.000.000 Euro/proiect pentru IMM-uri si 2.500.000 Euro/proiect pentru investitiile care conduc la un lant alimentar integrat, precum și pentru forme asociative. Mai multe detalii pot fi gasite aici.

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale primeste in prezent depuneri de proiecte pentru submasurile de finantare: 4.1 – „Investitii in exploatatii agricole” și 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, lansate de MADR la finalul lunii martie.

Tara noastra are alocata prin PNDR 2014 – 2020 o suma totala de 9,363 miliarde de euro, din care 8,015 miliarde de euro reprezinta fondurile europene atribuite tarii noastre, iar 1,347 miliarde de euro reprezinta contributia nationala.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE