Obiceiurile de consum ale romanilor s-au schimbat in ultima perioada, iar acestia incep sa consume tot mai multa carne de vita si de oaie, este de parere Adrian Oros, intr-o postare pe pagina sa de Facebook.
„Consumul de carne de vita romaneasca este incurajat prin organizarea de evenimente precum Romanian Beef Master, ce s-a desfasurat in data de 4 august 2021, la Selimbar, judetul Sibiu. Cu aceasta ocazie a fost desemnata cea mai buna echipa de bucatari romani specializati in prepararea carnii de vita. Concurentii au gatit exclusiv cu produse din tara noastra, folosind condimente, legume si carne de vita din productia autohtona. Prin acest demers, bucatarii si-au aratat sustinerea pentru consumul de produse romanesti, folosindu-se de aceasta oportunitate pentru a incuraja cat mai multa lume sa vina in sprijinul fermierilor romani, prin achizitia de produse de pe plan local. In cadrul evenimentului, am declarat ca in ultima perioada comportamentul de consum al romanilor s-a schimbat si acestia incep sa consume mai multa carne de vita si de oaie. Incurajez organizarea unor astfel de manifestari care imbina educatia culinara cu promovarea produselor romanesti”, a subliniat oficialul.
Ministrul Agriculturii a participat, miercuri, la invitatia Asociatiei Culturale Euro Est Alternativ, la prima editie a evenimentului Romanian Beef Master by Radu Zarnescu, competitie care a stabilit titlul de cea mai buna echipa de bucatari romani specializati in prepararea carnii de vita.
„Evaluarea calitatii preparatelor pregatite la diferite ustensile de gatit, folosind diferite tehnici realizate de membrii asociatiilor Euro-toques Romania si Asociatia Culturala Euro Est Alternativ Romania a fost o alta provocare lansata participantilor! Evenimentul s-a desfasurat pe doua directii esentiale: competitia pentru titlul Romanian Beef Master si masurarea profesionalismului bucatarilor prezenti in folosirea diferitelor tehnici si ustensile de gatit, specifice altor culturi: tandoor, India, testul din fonta Texas, SUA, smoker, SUA, sous-vide, consomme etc. Impreuna cu doamna Daniela Campean, presedintele Consiliului Judetean Sibiu, am facut parte, alaturi de alti membri marcanti din administratia publica si din industria alimentara, din juriul care a decis echipa castigatoare din cele sase participante. Juratii au evaluat prestatia concurentilor si au stabilit titlul de cea mai buna echipa de bucatari romani care a castigat competitia dedicata exclusiv carnii de vita produsa in Romania. Pentru a decide castigatorul, juratii au urmarit: modul interpretarii retetei propuse de echipa, care poate apartine repertoriului clasic sau poate fi o creatie de moment, asocierea carnii de vita cu legume, leguminoase, verdeturi, fructe, condimente, mirodenii, plante aromatice, corectitudinea gatirii carnii de vita, sosul, coloristica folosita in vederea evidentierii „reginei farfuriei””, a precizat ministrul de resort.