septembrie 23, 2019
Meniu

Acord româno-elvețian pentru finanțarea IMM-urilor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

La finalul lunii iunie 2013, s-a semnat acordul de asistenţă prin intermediul Facilităţii de Pegătire a Proiectului în cadrul Ariei de concentrare tematică 7 – „Dezvoltarea sectorului privat şi promovarea exportului IMM-urilor şi/sau promovarea standardelor”, între Ministerul Finanţelor Publice, în calitate de Unitate Naţională de Coordonare şi Ministerul Economiei, în calitate de Beneficiar, a anunțat instituția.

Prin acest acord, Ministerul Economiei beneficiază de asistenţă financiară pentru elaborarea propunerii finale de proiect “Servicii Integrate de Export pentru sprijinul sustenabil al internaţionalizării companiilor româneşti – Dezvoltarea capacităţii de export sustenabil a IMM-urilor prin adăugarea, crearea şi captarea valorii în lanţul valoric naţional”, care va fi ulterior finanţat, în cazul aprobării, de către partenerii elveţieni.

Bugetul total al acestui acord de asistenţă este de 61.242,09 lei, echivalentul a 17.648,00 franci elveţieni, din care valoarea contribuţiei financiare elveţiene este de maximum 52.053,00 lei, echivalentul al 15.000,00 franci elveţieni. Ministerul Economiei va asigura o cofinanţare de minimum 15%, în cuantum de 9.189,09  lei,  echivalentul a 2.648 franci elveţieni.

Pentru informaţii suplimentare despre derularea acordului, persoana de contact este Dl. Costin LIANU, Director General Adjunct, Departamentul de Comerţ Exterior şi Relaţii Internaţionale.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE