Achim Irimescu: In maxim doua luni vom publica Ghidurile Solicitantului simplificate. E o prioritatea pentru mine

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a anuntat ca isi doreste ca in maxim doua luni sa publice noile versiuni, simplificate, ale Ghidurilor Solicitantului pentru masurile de investitii prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020.

„Sunt doua mari concepte pe care le aplicam in procesul simplificarii: in primul rand vorbim de niste simplificari la nivel intern, pe procedurile interne, ale institutiilor, apoi vorbim de o procedura simplificata de accesare a banilor europeni. Am declansat la nivel national o consultare atat cu beneficiari, precum si cu consultanti. Este prioritatea mea numarul 1”, a declarat Achim Irimescu in cadrul unei conferinte de presa la sediul MADR.

Achim Irimescu a precizat de asemenea ca isi propune sa finalizeze simplificarea Ghidurilor Solicitantului in maximum doua luni, chiar daca aceasta procedura ar putea amana putin lansarea masurilor de investitii in cadrul sesiunii din acest an.

„Imi propun ca in maxim doua luni sa realizam Ghidurile Solicitantului simplificate. Am de ales intre a merge pe aceleasi proceduri si sa pierd un an sau sa pierd doua luni si sa plec cu o baza buna”, a mai spus ministrul.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE