Achim Irimescu, despre subventii: Fermierul nu face ceva daca nu este obligat

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat ca sistemul romanesc de acordare a subventiilor este extrem de complicat, pentru ca schema a trebuit sa prevada si solutii pentru cazuri de genul celor in care s-ar fi facut presiuni pentru acordarea unor forme de sprijin pentru anumite categorii de producatori.

Seful de la Agricultura a mai precizat ca schema putea fi simplificata, insa ca „trebuie sa recunoastem ca fermierul nu face ceva daca nu este obligat”.

Ministrul Irimescu a dat ca exemplu faptul ca, in urma implementarii noii PAC, in cazul fermelor mai mari de 15 hectare, o suprafata de 5% trebuie lasata nelucrata sau se pot infiinta perdele forestiere.

Oficialul a mai precizat ca aceasta este o ocazie excelenta pentru fermieri de a reface sistemul de perdele forestiere, care nu numai ca ajuta la cresterea productiiilor, ci si contribuie la refacerea ecosistemului, deoarece ofera spatiu pentru dezvoltarea pasarilor de prada care vaneaza soarecii si insectele. Aceasta in conditiile in care suprafete insemnate au fost distruse de invazia de soareci din anii precedenti.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE