ACA: Targul National al Mierii isi deschide, in sfarsit, portile. Cati apicultori sunt asteptati la eveniment?

Facebook
Twitter

Targul National al Mierii, eveniment anulat anul trecut din cauza pandemiei, isi va deschide portile in acest weekend, pe platforma apicola din Baneasa, Bucuresti, anunta reprezentantii Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania (ACA).

Scopul Targului National al Mierii este de a promova apicultura si consumul de miere in randul romanilor, reprezentand de altfel si „o gura de oxigen” pentru apicultori din punct de vedere al valorificarii productiei.

„Vom organiza Targul National al Mierii, in perioada 10-12 septembrie a.c., pe platforma Institutului de Cercetare si Dezvoltare pentru Apicultura din Baneasa, in conditii de siguranta: purtarea mastii, distantare, verificarea temperaturii la intrare. Targul va avea aceeasi intensitate si amploare ca si evenimentele similare organizate inainte de pandemie. Ne asteptam la peste 100 de producatori, mai ales ca standurile sunt deja platite. Apicultorii si-au dorit acest targ, pentru ca la noi o mare problema este valorificarea productiei. Chiar daca facem mai putin – 50% fata de un an normal – si aceasta productie o vindem sub pretul pietei. Este o bataie de joc, iar targurile sunt si pentru apicultori o supapa, o gura de oxigen, mai ales ca nu am facut un targ de aproape doi ani, nici in Bucuresti si nici in tara, din cauza Covid”, a declarat recent pentru AGERPRES presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania (ACA), Ioan Fetea.

Romania produce, in medie, 22.000 de tone de miere anual, clasandu-se pe locul patru in Europa, iar efectivele estimate sunt de aproximativ 1,47 de milioane de familii de albine.

La nivel national, sunt inregistrati in jur de 40.000 de apicultori, peste 60% dintre acestia fiind membrii ACA, cu un efectiv de circa 1 milion de familii de albine.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE