AAP: peste 1.000 de hectare de teren, impadurite intr-o singura luna

Facebook
Twitter

In cadrul campaniei „Luna Plantarii Arborilor”, peste 4,25 de milioane de puieti forestieri au fost plantati, pana in prezent, pe o suprafata de 1.000 de hectare. Initiativa este o parte a campaniei „Luna Plantarii Arborilor”, ce a fost desfasurata pe perioada 15 martie-15 aprilie, informeaza Asociatia Administratorilor de Paduri.

„Pe data de 15 aprilie, traditional, se incheie „Luna Plantarii Arborilor”, eveniment care are loc in fiecare an in perioada 15 martie – 15 aprilie. Anul acesta ne aflam intr-o situatie total inedita si cu conditii diferite de desfasurare a activitatilor economice datorita faptului ca suntem in plina pandemie si in stare de urgenta. Din aceasta cauza si activitatile de impadurire au fost organizate de ocoalele silvice cu mare grija, respectandu-se toate masurile de siguranta cerute de starea actuala a lucrurilor. Daca in alte ramuri ale economiei nationale s-a putut pune pe ‘pauza’ activitatea, la noi, in silvicultura, nu putem spune ‘stop’ anumitor lucrari, pentru ca ar avea urmari grave asupra starii padurilor. Desi sunt multe blocaje financiare in tot sectorul forestier, cu eforturi financiare mari ocoalele silvice de regim au reusit pana la aceasta ora sa finalizeze lucrarile de impaduriri pe aproximativ 1.000 de hectare”, se arata in comunicatul emis de asociatie.

AAP: peste 4,25 de milioane de puieti, plantati pana in prezent

Asociatia mai precizeaza ca, pana in acest moment, au fost plantati 4,25 de milioane de puieti, actiunile de impadurire urmand sa continue dupa sarbatorile de Paste. Astfel, la sfarsitul campaniei, se estimeaza ca vor fi impadurite 4.000 de hectare de teren, cu peste 17 milioane de puieti.

„Pe langa aceste suprafete regenerate artificial prin lucrari de plantat, ocoalele silvice de regim au regenerat natural pana la aceasta data o suprafata de aproximativ 900 hectare pe care, prin lucrari si tratamente silvice (a se intelege taieri), au reusit sa instaleze regenerarea pe cale naturala a padurii, care este calitativ superioara si cu costuri financiare mai reduse decat regenerarea artificiala prin plantat”, precizeaza Asociatia.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE