A doua reuniune a Grupurilor de lucru LEADER

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In perioada 21 – 22 septembrie 2017 s-a organizat la Constanta de catre Unitatea de Sprijin al Retelei Nationale de Dezvoltare Rurala din Autoritatea de Management pentru PNDR, cea de-a doua intalnire a Grupului de lucru LEADER (GLL), activitate din cadrul planului de actiuni al Retelei Nationale de Dezvoltare Rurala 2014-2020 (RNDR).

La eveniment au participat membri ai Grupurilor de Actiune Locala(GAL) autorizati pentru exercitiul financiar 2014 -2020, precum si reprezentanti ai Unitatii de Sprijin al RNDR si ai Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR).

In cadrul intalnirii s-au discutat aspecte concrete privind depunerea si evaluarea proiectelor din cadrul sesiunilor in desfasurare, modificari ale manualelor de procedura AFIR, etapele modificarii strategiilor de dezvoltare locala ale GAL-urilor – prezentate de expertii serviciului LEADER si CDRJ, avand loc totodata un schimb de idei din experienta practica a grupurilor, implicate la acest moment in organizarea apelurilor de selectie.

Grupurile de Actiune Locala au semnalat clarificarea problemelor intampinate si a anumitor aspecte din implementare.

Cu ocazia acestui eveniment, s-au efectuat vizite la doua proiecte de succes finalizate atat in cadrul PNDR 2007-2013,cat si in cadrul PNDR 2014-2020, respectiv un proiect pe irigatii la o exploatatie vegetala din Agigea si o ferma vegetala (solar) pentru cultivarea sparanghelului, dezvoltata la marginea municipiului Constansa, proiect al unui tanar fermier.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului si prezentarile sustinute in cadrul intalnirii GLL pot fi gasite pe site-ul www.rndr.ro, sectiunea Evenimente RNDR – http://rndr.ro/evenimente-rndr.html.

In cadrul planului de actiuni al RNDR, vor fi organizate in perioada 2017-2019, 24 de intalniri ale GLL in judete diferite ale tarii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE