5 moduri in care iti dai seama care este gardul potrivit pentru curtea ta

Facebook
Twitter

Alegerea unui gard perfect pentru curtea ta trebuie sa tina cont in primul rand de ceea ce ai de gand sa faci cu acel spatiu. Poti sa-ti faci o gradina de flori sau de legume, poti planta pomi fructiferi sau poate curtea este destinata relaxarii si apartine unei case construite pentru zilele de vacanta petrecute alaturi de familie. De asemenea, stilul gardului trebuie sa se potriveasca si cu designul casei. O casa moderna nu poate avea un gard rustic si viceversa. Daca esti in cautarea gardulu ideal pentru curtea casei tale, exista cateva lucruri la care trebuie sa fii atent.

5 moduri in care iti dai seama care este gardul potrivit pentru curtea ta:

1. Pentru mai multa protectie

Daca siguranta si protectia sunt lucrurile pe care le cauti cel mai mult la un gard pentru curtea ta, atunci una dintre solutiile eficiente, dar care ofera si un aspect placut in exterior este cea de a monta panouri de gard. Sunt excelente pentru a imprejmui zonele unde tii utilajele si ai spatiile de depozitare, datorita rezistentei lor. In plus, este o alegere buna daca te intereseaza sa-ti montezi un gard de care sa beneficiezi si in urmatorii 15 ani.

2. Pentru un aspect clasic

Gardul format din scanduri de lemn este probabil cel mai comun dintre toate, poate fi decorat si vopsit rapid pentru a-i da un aspect placut, are un rol mic de siguranta, reprezinta o varianta mai ieftina si poate fi folosit atat pentru o casa de vacanta, cat si pentru o gospodarie activa si productiva. Pe scurt, este o solutie care se poate adapta oricarui scenariu, fara sa impresioneze insa.

3. Daca vrei mai multa intimitate

Daca cel mai mult te intereseaza un gard cu rol decorativ special si mai multa intimitate in curtea ta, atunci poti incerca un gard din crengi subtiri de salcie fixate pe o rama de lemn. Din nefericire, nu putem vorbi in niciun caz de un gard cu rol de siguranta pentru gospodaria ta, motiv pentru care trebuie sa cantaresti cu mare atentie inainte de a lua o decizie.

4. Un look rustic, dar fara un rol practic

O solutie foarte practica pentru imprejmuirea unui teren extins poate fi un gard din trunchiuri subtiri de copaci, in stilul filmelor clasice western. Nu are un rol foarte practic, este util daca ai animale mari, iar curtea are o deschidere mare spre sosea. In esenta, arata bine si isi face treaba atat cat trebuie.

5. Un gard perfect pentru atmosfera de vacanta

O casa de vacanta a familiei trebuie sa aminteasca de cele mai placute locuri din tara sau strainatate. Astfel, decorul conteaza enorm, chit ca vorbim despre gardul exterior al curtii. Si ce poate sa fie mai placut de atat decat un gard din nuiele impletite, care va transforma orice iesire de primavara-vara intr-o experienta extrem de relaxanta?

Un gard bun poate fi o investitie mai scumpa, insa siguranta pe care ti-o ofera, calitatea materialului si rezistenta pe termen lung, indiferent de vreme, se pot dovedi decisive intr-o alegere de acest fel. Nu cauta cele mai ieftine solutii, ci cele mai bune pe termen lung, pentru ca o gospodarie sau o casa de vacanta reprezinta locuri de care vei beneficia mult timp de acum incolo.

Sursa foto: Shutterstock / Copyright Perfect Gui

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE