Cea mai mare fabrica de zahar din Romania se inchide. 200 de angajati raman fara loc de munca

Facebook
Twitter

Renumita fabrica ,,Zaharul” din Oradea isi va inchide definitiv portile, din cauza faptului ca nu mai este competitiva si profitabila, inregistrand pierderi semnificative in ultimii ani.

In urma inchiderii, aproximativ 200 de angajati isi vor pierde locul de munca, fiind disponibilizati etapizat si primind salarii compensatorii in functie de vechimea fiecaruia, noteaza Mediafax.

Dupa ce Adunarea Generala a Actionarilor a decis inchiderea societatii, directorul ITM Bihor, Marius Rotar a declarat luni ca fabrica ,,Zaharul” a fost notificata in legatura cu concedierea colectiva.

,,ITM Bihor a fost notificata in 4 ianuarie privind concedierea colectiva la Fabrica Zaharul SA Oradea, procedura urmand sa aiba loc etapizat, decizia fiind luata după sedinta AGA din 3 ianuarie in care s-a stabilit inchiderea operationala a societatii. In total sunt 199 de salariati care vor primi salarii compensatorii acestea fiind calculate in functie de vechime”, a declarat Marius Rotar.

Salariatii cu peste 20 de ani vechime vor primi 10 salarii compensatorii

Compania SC Zaharul SA Oradea a fost inchisa dupa ce s-a dovedit necompetitiva si neperformanta, inregistrand in 2016 pierderi de aproximativ 30 de milioane de lei. Astfel, detinatorii companiei, patronii germani ai firmei Pfeifer & Langen au decis sa inchida definitiv fabrica.

Totusi, angajatii fabricii vor primi salarii compensatorii in urma disponibilizarii, numarul salariilor fiind determinat de vechimea pe care fiecare angajat o are in cadrul companiei. ,,Cei care au o vechime de pana la 10 ani, primesc 6 salarii compensatorii, cei intre 10 si 20 de ani vor încasa 8 salarii compensatorii, iar cei care au o vechime mai mare de 20 de ani vor avea 10 salarii de incadrare compensatorii”, a spus Rotar.

Fabrica ,,Zaharul” se ocupa cu productia zaharului din sfecla, rafinarea zaharului brun din trestie de zahar si comercializarea cunoscutul brand de zahar, ,,Diamant”.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE