lunete, lunete natura

3 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a cumpăra un binoclu de vânătoare

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Până de curând, atunci când îți începeai aventura cu vânătoarea, moșteneai de obicei binoclul de la cineva din familie sau îl primeai cadou. Cineva cu mai multă experiență în domeniu mergea la magazin și cumpăra orice echipament și-ar fi putut permite. Între timp, optica de vânătoare presupune acum o gamă întreagă de diferiți parametri și funcții. Ce binoclu este potrivit pentru vânătoare și care este ideal pentru observarea naturii?

În acest articol îți vor fi  prezentate 5 aspecte care îți vor fi utile la cumpărarea unui binoclu.

1. Unde va fi folosit binoclul?

Aceasta este o întrebare elementară la care trebuie să răspundă toți cei care doresc să cumpere un binocluri  sau lunete utile pentru vânătoare. S-ar părea că nu este important dacă privești doar animalele sau le vânezi. Dar tocmai aceste criterii te pot ghida către echipamentul potrivit. De exemplu, binoclul bun de vânătoare este potrivit și pentru noapte, deoarece vânătoarea începe după lăsarea întunericului.

Ce se schimbă? Exact asta, atunci binoclul cu un diametru mai mare al lentilei va fi o soluție mai bună. Lentila mai mare înseamnă mai multă lumină care cade înăuntru, ceea ce se traduce într-o imagine mai bună pe timp de noapte.

2. Câmpul vizual și transmisia luminii

Dacă te întrebi ce fel de binocluri moderne vor fi cele mai bune pentru vânătoare, atenția asupra câmpului vizual va fi un factor important în alegerea opticii de vânătoare. Capacitatea de a vedea cu atenție o haită mare de mistreți sau o turmă de căprioare fără a mișca binoclul este un avantaj incontestabil atunci când alegi modelul potrivit. Câmpul larg de vedere va face totul mult mai ușor.

binoclu, binoclu naturaSursa de imagine: Ollyy / Shutterstock.com

După cum am menționat deja, cantitatea de lumină care intră în binoclu este un aspect care este deosebit de important pe timp de noapte. Acest lucru se întâmplă, printre altele, pentru că înainte ca lumina să ajungă în ochii tăi, ea sparge următoarele elemente ale binoclului, fiecare pierzând doza inițială. De aici și prezența acoperirilor antireflex. Acestea reduc reflexia luminii și măresc luminozitatea și rezoluția imaginii.

3. Etanşeitatea și greutatea

Când mergi în teren, trebuie să acorzi atenție vremii în aproape toate aspectele. Vremea se referă și la umiditatea și presiunea aerului, așa că, dacă binoclul sau un ceas nu sunt etanșe, apa, deși în cantități mici, pătrunde înăuntru. Prin urmare, binoclul bun de vânătoare ar trebui să fie impermeabil. De asemenea, este bine dacă interiorul său este umplut cu gaz, de obicei azot sau argon, care împiedică, în plus, pătrunderea umezelii.

binoclu, binoclu natura

Sursa de imagine: Doubleclix / Shutterstock.com

Adesea, observând parametri incredibili, poți cumpăra un dispozitiv multe prea mare și greu, ce nu este ușor de utilizat. De aceea, acordă atenție și materialului din care este fabricat binoclul. Adesea, dispozitivele de vânătoare au elemente de cauciuc de bună calitate, nu vor interfera cu vânătoarea și, în plus, vor suprima sunetele.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE