3.000 de euro pentru cultivatorii de usturoi. Data de la care intra in vigoare decizia

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Dupa ce programul de sustinere a cultivatorilor de tomate in spatii protejate s-a dovedit un real succes, Ministerul Agriculturii a decis sa creeze un program asemanator si pentru cultivatorii de usturoi. Conform unui comunicat, MADR are deja in pregatire acest program, care va fi lansat cel mai probabil anul viitor.

La fel ca si in cazul programului „Tomata”, sprijinul financiar oferit fermierilor va fi tot de 3.000 de euro si va fi achitat intr-o singura transa.

Conditii de eligibilitate

Pentru a putea incasa acest sprijin, fermierii care se ocupa cu cultivarea usturoiului vor trebui sa detina atestat de producator, sa comunice Directiilor Agricole Judetene rezultatele recoltelor si sa isi valorifice productia. Cel mai probabil, fermierii vor trebui sa cultive usturoi pe o suprafata minima de 1.000 mp pentru a fi declarati eligibili.

Cum pot fi folositi banii

Fermierii care aplica pentru acest program vor putea folosi banii doar pentru cheltuieli legate de administrarea culturii (achizitionarea de seminte, intretinerea culturii, etc.) si vor putea cumpara utilaje agricole. Intreaga suma aferenta acestui ajutor de minimis va fi achitata intr-o singura transa.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE