In iunie, numarul ovinelor si caprinelor sacrificate a scazut de aproape 2 ori

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In luna iunie 2015, fata de luna precedenta, numarul ovinelor si caprinelor sacrificate a scazut de aproape 2 ori, potrivit ultimelor date publicate de Institutul National de Statistica (INS).

In luna iunie 2015, fata de luna precedenta, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a crescut la pasari, a scazut la porcine si ovine si caprine, iar la bovine a ramas constant. Greutatea in carcasa a acestora a crescut la bovine, porcine si pasari, iar la ovine si caprine a scazut.

In comparatie cu aceeasi luna a anului 2014, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a crescut la bovine, porcine si la pasari, iar la ovine si caprine a ramas constant in luna iunie. Greutatea in carcasa a acestora a crescut la bovine, porcine si  pasari, iar la ovine si caprine a scazut.

Astfel, greutatea medie a bovinelor sacrificate (in carcasa) a fost de 173,8 kg. La porcine, greutatea medie a fost de 80,6 kg, la ovine si caprine de 11,6 kg, iar la pasari de 1,5 kg. Cele mai bune rezultate au fost inregistrate in unitatile industriale specializate.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE