200 de milioane de lei pentru susținerea agricultorilor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Guvernul a decis alocarea sumei de 200 de milioane de lei pentru sprijinirea agricultorilor, fonduri deblocate în acest sens, printr-un Memorandum, din bugetul de stat pentru 2015.

Fondurile sunt destinate acordării ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul vegetal pentru campania 2014 și în sectorul zootehnic pentru specia bovine. De asemenea, din aceste sume va fi plătit ajutorul de stat pentru motorina utilizată în agricultură în trimestrul IV 2014 și în trimestrul I 2015, ajutorul de minimis acordat exploatațiilor vegetale înregistrate în sistemul de agricultură ecologică, ajutorul de minimis pentru compensarea efectelor produse de condițiile hidro și meteorologice din perioada ianuarie-august 2014, în sectorul vegetal.

Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale i-au fost aprobate prin Legea bugetului de stat pe anul 2015 credite de angajament și credite bugetare. Deblocarea sumelor se aprobă de către Guvern, prin Memorandum, cu avizul Ministerului Finanțelor Publice, în funcție de gradul de realizare a veniturilor fiscale și cheltuielilor bugetare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE