19 milioane de lei pentru Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministerul Fondurilor Europene prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Asistență Tehnică a semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului „Asistenţă tehnică pentru coordonarea implementării instrumentului teritorial integrat (ITI) din cadrul Strategiei integrate de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării”.

Beneficiarul proiectului este Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării. Bugetul total al proiectului este de 19 milioane de lei.

„Prin acest proiect asigurăm pregătirea de proiecte cu ajutorul cărora ITI Delta Dunării să contracteze fonduri europene pentru dezvoltarea acestei zone, dar şi funcţionarea ADI ITI Delta Dunării – cadrul procedural, logistic.Prin pregătirea proiectelor mă refer la studii de impact, studii de teren, documentaţii de avize şi autorizaţii necesare implementării proiectelor aferente Strategiei Integrate a Deltei Dunării”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Obiectivul general al proiectului este de a sprijini pregătirea implementării Strategiei Integrate de Dezvoltare Durabilă a Deltei Dunării, în vederea accesării viitoarelor intervenţii finanţate din fondurile europene structurale şi de investiţii prevăzute în Acordul de Parteneriat 2014 – 2020 şi ulterior coordonarea acestora.

Perioada de implementare a proiectului este de 17 luni.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE