Vești proaste pentru cultivatorii de sfeclă de zahăr

Facebook
Twitter

Într-un an care anunță o recoltă bogată de sfeclă de zahăr, cultivatorii români nu vor avea profituri pe măsura investițiilor realizate.

Prețul sfeclei de zahăr se anunță destul de mic, în condițiile în care piața internă a fost invadată de zahăr din import, comercializat la un preț foarte mic, uneori chiar și sub costul de producție. De asemenea, marii producători de zahăr, cum este Brazilia, anunță creșteri semnificative ale producției.

Totodată, fermierii germani au majorat cu aproape 5% suprafața cultivată cu sfeclă de zahăr anul acesta, la circa 374.400 de hectare. Ministerul german al Agriculturii estimează un avans al producției de zahăr cu aproximativ 0,9 milioane de tone, la 4,39 de milioane de tone.

Și americanii estimează producții record de sfeclă de zahăr, de 29,2 tone la hectar.

„Cea mai mare producție medie pe care am avut-o vreodată a fost de 27,5 tone la hectar. Suntem foarte entuziasmați de rezultatele din acest an”, a declarat Duane Peters, agronom în cadrul unei companii care face parte din American Crystal Sugar Company.

Peters spune că în ultimele 18-24 de luni, producătorii din Mexic au exportat zahăr la preț de dumping, însă se pare că acum și-au revizuit strategia.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE