Un fermier din Craiova isi invita clientii sa-si culeaga rosiile direct din solar

Facebook
Twitter

Din dorinta de a fi mai aproape de clienti, un fermier din Craiova ii invita pe acestia sa-i calce pragul si sa isi aleaga singuri, din solar, tomatele pe care vor sa le cumpere. Cel care a avut aceasta idee, Stefan Drimboi, spune ca metoda de vanzare inedita a venit si ca o necesitate, in sensul ca rosiile coapte rezistau cu greu unui drum de 50 km, pana la piata. Mai mult decat atat, fermierul spune ca prin acest mod are posibilitatea sa-si cunoasca mai bine clientii, pentru a le oferi produse de calitate.

„Imi era destul de dificil sa parcurg cu tomatele 50 de km pana la piata. Astfel, m-am gandit ca asta ar fi o idee mult mai buna. Cand sunt coapte foarte bine, rosiile isi pierd fermitatea. La taraba, daca nu ai rosii frumoase, e destul de dificil sa le vinzi. In plus, am vrut sa ofer prilejul celor care nu au crescut la tara sa vada cum e sa cresti o rosie, cum o culegi”, a declarat, pentru StiriAgricole.ro, Stefan Drimboi.

Majoritatea clientilor care ajung la solarul legumicultorului se declara incantati de posibilitatea de a-si culege singuri legumele.

„La Craiova exista 300.000 de locuitori. Eu am nevoie de doar 100 de clienti care sa vina aici. Multi sunt foarte incantati, curiosi, altii mai critici din fire, insa per total majoritatea sunt placut surprinsi de ce gasesc aici. Avand in vedere ca sunt producator si interactionez cu oamenii, imi asum si un fel de responsabilitate pentru sanatatea clientului”, ne-a mai spus Stefan Drimboi.

Cei care doresc sa-si aleaga singuri produsele au la dispozitie un solar de 500 de metri patrati, in cadrul caruia sunt cultivate doua tipuri de tomate.

„Avem acest solar de 500 mp, la marginea orasului Craiova, si de asemenea mai avem 500 mp de teren, unde avem capsuni. Initial, am vrut sa pornim cu flori, dar pana la urma am ajuns la concluzia ca legumele vor avea o vanzare mult mai buna. Anul acesta am reusit sa ne scoatem cheltuielile, insa momentan nu putem vorbi de profit. Vrem ca acest loc, solarul, sa aiba mereu activitate. Ne pregatim de castraveti, apoi pentru salata in vara”, ne-a mai spus legumicultorul.

Chiar daca investitia pentru solar l-a costat circa 5.000 de euro, Stefan Drimboi vinde kilogramul de rosii cu 3 lei, la fel cu pretul din piata. „Pretul l-am pus in functie de cel de la piata. Nu poti veni cu un pret mare, mai ales ca omul bate drumul pana la tine”, spune fermierul.

Pentru viitor, legumicultoru isi doreste sa dezvolte o ferma integrata, in cadrul careia clientii sa aiba posibilitatea sa cumpere si pasari de curte, precum si diferite legume si fructe. De asemenea, Stefan Drimboi se gandeste sa faca si livrari la domiciliu.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE