Oferte de Crăciun cu gust ca altădată, în Bucovina

Facebook
Twitter

Poale-n brâu, alivenci, cârnați care se încolăcesc frumos în afumătoare, grași și buni, costițe, sarmale-n foi de varză, cozonaci pufoși cu nucă, toate stropite cu vin roșu ca obrajii colindătorilor. V-am făcut poftă? Poftiți de alegeți din oferta de Crăciun a pensiunilor și hotelurilor din Bucovina.

În Bucovina, tradițiile și valorile satului românesc s-au păstrat și, poate mai mult ca oricând, acest lucru se vede cu prilejul Sărbătorilor de Iarnă. Pentru a gusta o porție din Bucovina, puteți opta între ofertele de Crăciun ale hotelierilor din zonă. Înainte de a face rezervarea e bine de știut că administratorii impun plata unui avans care poate ajunge și până la 60% din valoarea sejurului. În cazul în care rezervarea este anulată de client, acesta pierde avansul. În plus, numeroși administratori cer ca plata să fie realizată integral cam cu o săptămână înainte de sosirea la locul de cazare. Alți se mulțumesc cu plata la sosire.

De regulă, pentru copiii de până la 7 ani nu se percepe tarif de cazare, ci doar o sumă care acoperă costurile legate de masă. Unii hotelieri nu percep nici această sumă, însă dacă nu doriți ca micuții să doarmă cu voi în pat veți plăti cam 50 de lei pentru fiecare noapte în care administratorul pensiunii sau a hotelului vă pune la dispoziție un pat suplimentar.

Pentru cei mai mari, tariful de cazare este de 50% din valoarea celui plătit de adulți și li se asigură un pat suplimentar în camera părinților. Dacă aveți copii e bine de știut că în tarif sunt incluse doar alimentele și băuturile servite la masă. Dacă piticii vor dori un biscuite sau li se va face sete și nu aveți nimic de băut în valize, atunci veți plăti suplimentar.

Din meniu nu vor lipsi bucatele specifice din gama „pomana porcului” sau preparate de la stână, cum este tocănița de berbecuț la ceaun, sau alte mâncăruri specific zonei, ca hribi cu smântână, sărmăluțe, țuica, fiartă sau cum o vrea clientul, vinul rece, la temperatura camerei sau aburind miresme de scorțișoară și cuișoare, papanași, tocinei sau alte asemenea bunătăți care să te ajute să te întorci acasă cu câteva kilograme în plus.

Tarifele variază în funcție de numărul de stele sau de margarete din coroana hotelului sau a pensiunii alese, de durata sejurului și de activitățile incluse în program. De exemplu, dacă vine Moș Crăciun să asculte colindători sub cetina ninsă alături de turiști, tarifele sunt mai măricele. Astfel, pentru un sejur de 7 nopți la un hotel de patru stele un cuplu va plăti circa 1.200 de lei. Un preț mai mare afișează o pensiune cotată cu trei margarete, pentru aceleași servicii, dar pentru un sejur de doar 4 zile/ 3 nopți, respectiv 1.700 de lei/cuplu.

Indiferent de tarife, administratorii de pensiuni nu duc lipsă de clienți. Multe dintre acestea sunt deja ocupate atât pentru Crăciun, cât și pentru Revelion, așa că, dacă nu vreți să îl așteptați pe Moș Crăciun acasă, trebuie să faceți o rezervare cât mai repede.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE