Grădina cu legume: sfaturi practice pentru a obține profituri mari de pe suprafețe mici din cultivarea tomatelor, ardeilor și a vinetelor

Facebook
Twitter

Legumicultura poate aduce profituri mari fermierilor care dețin suprafețe mici, cu condiția să respecte câteva reguli simple.

Una dintre acestea vizează pregătirea solului pentru cultivarea legumelor. Natura este cel ai bun exemplu de urmat atunci când vine vorba de pregătirea solului. Care sunt procesele de transformare din sol, ce mijloace pot fi folosite în procesul de compostare, cum se amenajează o platformă de compost și cum se prepară compostul? Răspunsurile la aceste întrebări le puteți afla din lucrarea „Compostul în gospodărie”, disponibilă pe jovis.ro.

Anul acesta, legumicultorii au suferit pagube importante din cauza manei. Solariile pun la adăpost recolta de asemenea probleme și permit fermierului să obțină producții mai mari. Un solar poate fi utilizat ca un ajutor ieftin pentru a vă asigura singuri hrana tot timpul anului, de la salate şi legume proaspete în miezul iernii până la pepeni zemoşi şi struguri parfumaţi în timpul verii. „Manualul de construcţie şi utilizare a solarelor”, disponibil pe jovis.ro, ia în considerare toate aspectele utilizării unui solar, de la planificarea achiziţiei şi până la culegerea roadelor, incluzând un ghid ce detaliază cum se ridică şi cum se întreţin solarele.

Tomatele, ardeiul și vinetele au o importanţă economică deosebită şi, de aceea, necesită măsuri speciale de cultură. Ele ocupă o mare parte din suprafeţele cultivate cu legume în câmp liber şi spaţii protejate, se cultivă în principal prin răsad şi au nevoie de multă atenţie în ceea ce priveşte regimul de irigare. În lucrarea „Cultura tomatelor, ardeiului si vinetelor”, disponibilă pe jovis.ro, veți găsi sfaturi practice, care să vă ajute să obțineți o producție de invidiat din propria grădină de legume.

Bolile și dăunătorii pot pune în pericol recolta. De aceea, tratamentele trebuie efectuate preventiv, însă care este cel mai bun moment pentru ele? Cartea „Bolile și dăunătorii speciilor de legume solanacee: Tomate, Ardei, Vinete”, disponibilă pe jovis.ro, vă oferă informații care să vă ajute să identificați bolile și dăunătorii care afectează plantele din propria grădină de legume încă de la primele semne și soluții eficiente pentru combaterea lor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE