Asociaţia Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate a împlinit un an de funcționare

Facebook
Twitter

Asociaţia Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate (ANFNC), singura organizație de profil din România afiliată la Federația Europeană a Fabricanților de Nutrețuri Combinate (FEFAC), a împlinit un an de la înființare.

Înfiinţată în vara anului trecut, ANFNC este astăzi o organizaţie funcţională care reprezintă interesele membrilor săi, fabricanţi de nutreţuri combinate şi care deţin 48-50% din volumul total al producţiei de nutreţuri combinate obţinute în sistem industrial în România.

„Din dorinţa de a pune lucrurile pe un nou făgaş şi de a avea o asociaţie cu adevărat reprezentativă, în urmă cu trei ani am hotărât împreună cu alţi 10 colegi să înfiinţăm o nouă organizaţie profesională. Rezultatele eforturilor noastre se văd acum, la 12 luni de la momentul începerii înregistrării oficiale şi începerii funcţionării ANFNC. În această perioadă, numărul membrilor a crescut de la 11 membri fondatori, la 36 membri activi, la care adăugăm şi afilierea a 5 membri onorifici”, a declarat Iosif Pazuric, preşedintele ANFNC.

Planurile ANFC prevăd finalizarea procesului de afiliere a membrilor în curs de aderare la organizaţie. Ulterior, ANFC va ajunge să deţină astfel 55 – 56% din totalul fabricat la noi în România.

ANFNC face parte oficial din grupurile de lucru de la MADR pe proiecte normative, Consiliul Consultativ al ANSVSA şi Parteneriatul din cadrul Protocolului de colaborare dintre Bursa Română de Mărfuri şi asociaţiile profesionale din sectoarele agricol şi zootehnic. Suntem, din acest punct de vedere, o organizaţie recunoscută în relaţia cu autorităţile statului şi lucrăm intens la stabilirea de relaţii oficiale cu organizaţiile OIPA (Carne de Pasăre, Ouă şi Procesate din acestea, Carne de Porc, Cereale şi Produse Derivate).

Începând cu 1 iulie 2014, ANFNC este membru plin în Federaţia Europeană a Fabricanţilor de Nutreţuri Combinate – FEFAC, iar în data de 28 august 2014, preşedintele FEFAC, domnul Ruud Tijssens s-a întâlnit la Oradea cu Iosif Pazuric.

„În urma discuţiilor, s-a agreeat ideea organizării unor traininguri care să ajute la implementarea legislației UE în domeniul siguranţei nutreţurilor combinate și a Bunelor Practici de Producție. Totodată, au fost desemnaţi şi reprezentanţii ANFNC în comisiile de lucru FEFAC, unde România este reprezentată de domnul Iosif Pazuric şi are 4 delegaţi în 2 din cele 5 comisii de lucru FEFAC”, explică Iani Adrian Chihaia, secretarul executiv al ANFNC.

În prezent, sunt peste 580 de agenți economici autorizați să desfășoare activități în domeniul industriei de nutrețuri combinate, care cuprinde fabricanți de nutrețuri combinate, fabricanți de premixuri, fabricanți de aditivi furajeri, fabricanți de șroturi și uleiuri și furnizori de subproduse.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE