Vladimir Putin: Agricultura Rusiei poate face faţă oricăror provocări

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Vladimir Putin a declarat în cadrul unui discurs rostit în fața membrilor Frontului Popular Rus, că este convins că Rusia dispune de suficiente resurse interne şi poate face faţă sancţiunilor occidentale iar agricultura rusă nu este mai prejos decât cea europeană, produsele obținute fiind ecologice şi mai gustoase decât cele occidentale. 

Totodată, Vladimir Putin a explicat că Guvernul rus nu ar fi introdus embargo pe produsele agricole şi alimentare din Europa dacă nu avea o serie de argumente clare şi solide că agricultura Rusiei poate face față provocărilor.

A devenit evident că agricultura Rusiei poate face faţă oricăror provocări. Dacă nu am fi simţit, dacă nu aş fi simţit şi eu că ne putem baza pe agricultură, nu am fi introdus niciodată sancţiuni ca măsură de răspunsa declarat Vladimir Putin, în cadrul unui discurs rostit în fața membrilor Frontului Popular Rus.

Pe 7 august importurile de fructe, legume şi produse alimentare din Europa au fost sistate de către Rusia.

Autorităţile de la Kremlin au argumentat  că prin această măsură sunt stimulați producătorii autohtoni.Ca urmare a primului val de sancţiuni economice impuse Rusiei, Executivul de la Moscova a venit cu o reacţie de răspuns.

Acest lucru ne-a dat dreptul moral şi juridic să intreducem măsuri de răspuns, şi anume, pe acele domenii care au demostrat că în ultimii ani am obţinut rezultate foarte bunea declarat Vladimir Putin.

Mazinele din Rusia au înlocuit brânza franţuzească cu telemeaua din regiunea Altai, iar merele poloneze, cu cele din Krasnodar. Vladimir Putin este convins că produsele autohtone sunt la fel de bune din punct de vedere calitativ ca şi cele aduse până în vara acestui an din Europa.

Suntem oameni adulti şi înţelegem ce se întâmplă. Noi ne-am folosit până acum de comportamnetul incorect al partenerilor noştri, mai ales din acele ţări care au cucerit piaţa agricolă din Rusia. Eu cred că s-au înşelat aplicând sancţiuni împotriva noastră, a mai adăugat şeful de la Kremlin.

Şi premierul Dimitrii Medevdev şi alţi oficiali ruşi au avertizat că indeferent dacă sancţiunile occidentale vor fi anulate sau nu, vechii parteneri europeni vor pierde piaţa tradiţională de desfacere, care va fi ocupată între timp de producători din America de Sud, Orientul Mijlociu sau Asia.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE