Vizita oficiala a secretarului de stat in MADR, Daniel Botanoiu, in China

Facebook
Twitter

In perioada 19 – 23 octombrie 2015, o delegatie condusa de secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Botanoiu, efectueaza o vizita oficiala in Republica Populara Chineza, Beijing, pentru a participa la lucrarile celei de a XXV-a sesiuni a Comisiei mixte romano – chineze de cooperare economica, condusa de Zhong Shan, reprezentantul pentru comert international si ministru adjunct al Ministerului Comertului, se arata intr-un comunicat al MADR.

Presedintele partii romane in Comisia mixta este domnul Mihai Tudose, ministrul Economiei, Comertului si Turismului. In cadrul lucrarilor va fi analizat stadiul proiectelor bilaterale pe fiecare domeniu si, de asemenea vor fi identificate noi proiecte. Agricultura este un domeniu important atat din perspectiva schimburilor comerciale cat si al cooperarii economice.

Referitor la cooperarea in domeniul agricol, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a negociat si semnat cu partea chineza documente bilaterale pentru a actualiza domeniile de cooperare si a solicitat Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor demararea si indeplinirea formalitatilor necesare pentru facilitatea schimburilor comerciale de animale si produse de origine animala.

In cursul zilei de 20 octombrie, Daniel Botanoiu, insotit de presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Dumitru Baiculescu, vor participa la o intalnire la sediul Administratiei Generale pentru Inspectie si Carantina, prilej cu care vor discuta probleme legate de exportul produselor in China, documentatia, evolutia bolilor, precum si mecanismele de depasire a acestor inconveniente.

Discutiile intre autoritatile veterinare din cele doua state vizeaza realizarea procedurilor prevazute de legislatie in vederea facilitarii schimburilor comerciale de: material seminal bovin, embrioni bovini, carne de ovine, carne de porc, carne de vita, carne de pasare, porci vii, lapte si produse lactate, miere, peste, venin de vipera, lucerna si materii prime si produse finite medicinale de uz veterinar.

Delegatia romana va participa la Targul international pentru investitii chineze in strainatate COIFAIR 2015, eveniment organizat de catre Asociatia pentru investitii Chineze in Strainatate (China Overseas Development Association – CODA).

Secretarul de stat va prezenta proiectul cu titlul “Reabilitarea infrastructurii principale de imbunatatiri funciare apartinand domeniului public al statului”. Efectele schimbarilor climatice in Romania au avut ca efect modificari ale regimului de temperatura si precipitatii, seceta avand consecinte din cele mai grave asupra agriculturii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE