Vesti bune de la Bruxelles. Iohannis: „am obtinut pentru Romania o suma impresionanta”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a declarat ca, in urma negocierilor maraton de 4 zile si 4 nopti din cadrul Summitului UE, Romania a obtinut o suma „impresionanta” de aproximativ 80 de miliarde de euro. In cele ce urmeaza va redam declaratia presedintelui.

”Acord extrem de important pentru Romania. Dupa discutii foarte complicate, dupa patru zile si patru nopti de negociere, am obtinut pentru Romania o suma impresionanta – 79,9 miliarde de euro – pentru proiectele europene. Ne permitem acum sa trecem la etapa urmatoare. Vom folosi aceasta suma de 80 de miliarde de euro pentru a reface infrastructura in Romania, pentru a construi spitale, scoli. O parte semnificativa din acesti bani vor fi folositi pentru relansarea economica.

Ii vom folosi pentru a pune in practica, pe de-o parte, planul pentru bugetul multianual 2021-2027, un plan la care lucram impreuna cu Guvernul deja din ianuarie si in cel mai scurt timp va fi finalizat, pentru a fi pregatiti sa incepem implementarea, iar, pe de alta parte, lucram de-o vreme buna deja la planul national de relansare, care va fi prezentat Comisiei Europene, pentru a primi fondurile pentru relansarea economica. Ne-am pregatit bine, am obtinut un rezultat frumos, este o zi importanta pentru Romania. O zi importanta pentru proiectul european, si vom merge mai departe, fiindca acesti bani trebuie folositi pentru reconstructia Romaniei”, a declarat Klaus Iohannis.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE