Un ONG a plantat 558.000 de puieti in anul 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In anul 2021, ONG-ul Plantam fapte bune in Romania a plantat 558.000 de puieti, se arata intr-un document emis de organizatie.

Astfel, ONG-ul a crescut suprafata impadurita a Romaniei, actionand pe terenuri afectate de diverse procese de degradare si aflate in proprietate publica si afectate de diverse procese de degradare.

“Rezultatele sunt cu atat mai importante, date fiind conditiile speciale impuse de pandemie in ultimii doi ani”, se mentioneaza in comunicat.

Citeste si: Stropirea pomilor fructiferi primavara: cand se realizeaza si ce tratamente sa folosesti

Din 2011 pana in prezent, Plantam fapte bune in Romania a contribuit la plantarea si ingrijirea a peste 2.000.000 de puieti care impaduresc astazi 524 de hectare aflate in 42 localitati (35 de judete) ale tarii.

Conform sursei citate, daca pana in pandemie, 44.000 de voluntari au participat la actiuni, in ultimii doi ani munca lor a fost inlocuita cu zilieri si echipamente mecanizate.

“Anul 2021 l-a continuat pe cel precedent in ceea ce priveste majoritatea activitatilor noastre: plantari si ingrijiri cu personal specializat, fara prezenta voluntarilor.

Ne e dor de voluntari si de energia cu care participa la actiunile de impadurire.

Componenta educationala a proiectului s-a mutat si ea in mediul online, prin intermediul conferintelor sustinute, in direct, pe pagina noastra de Facebook”, a declarat Marin Toma, presedinte Plantam fapte bune in Romania.

In 2021 au fost impadurite 123 de hectare noi si au fost efectuate completari si ingrijiri ale suprafetelor plantate in anii precedenti.

Cei peste 550.000 de puieti reprezinta 70 de specii forestiere alese cu grija de inginerii silvici din cadrul ONG-ului.

“Un alt proiect important care a crescut anul trecut il reprezinta pepiniera Plantam fapte bune in Romania care, intr-un viitor nu foarte indepartat, va produce puieti.

Echipa de proiect va insista si pe caracterul didactic al pepinierei – o educatie corecta in acest domeniu incepe de la nivelul solului, acolo unde samanta incolteste si continua catre cea mai din varf frunza a puietului”, se mai precizeaza in comunicat.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE