Urmașul lui Bram Stoker va promova Pasul Tihuța ca pe adevărata casă a lui Dracula

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Un descendent al lui Bram Stoker, părintele contelui Dracula, va contribui la promovarea Văii Bârgăului, din județul Bistrița Năsăud. Dacre Stoker a ajuns în țara noastră pentru a se documenta pentru un ghid de călătorii, scrie Agerpres. În cadrul acestei vizite, urmașul lui Bram Stoker a avut întâlniri cu reprezentanți ai autorităților locale.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a demarat o serie de proiecte turistice, menite să promoveze potențialul turistic al zonei Tihuţa unde se află castelul Contelui Dracula şi Hotelul Dracula. Datorită răspândirii pe întreg mapamondul a mitului Contelui Dracula, această zonă ar trebui exploatată pe măsura valorii de unicat a acestui mit, prin investiţii în amenajarea a tot ceea ce ar putea trezi  fascinaţia turiştilor români şi cu precădere străini.

Dacre Stoker, alături de colaboratorii, va analiza și va face propuneri propuneri de îmbunătăţire a strategiei de dezvoltare turistică a Văii Bârgăului. Totodată, Stoker va ajuta Consiliul Judeţean să inițieze și să deruleze evenimente de talie internaţională pentru a atrage cât mai mulţi turişti în zonă.

În memoria mult mai celebrului său înaintaș, el va realiza proiectul „Dracula, Bram Stoker, Ghid de călătorii”, alături de Aaron Sagers, colaborator al Travel Channel, CNN şi BBC, şi scriitorul olandez Hans Corneel de Roos. Cei trei se află de pe 19 noiembrie în ţara noastră pentru a elabora atât un ghid turistic, cât şi o serie TV bază pe legenda lui Dracula.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE