Subventiile fermierilor, blocate din cauza neaprobarii bugetului

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministerul Agriculturii nu poate incepe virarea banilor catre fermieri, deoarece aprobarea legii bugetului de stat pe 2017 a fost amanata de catre presedintele Klaus Iohannis.

Marti dimineata, Klaus Iohannis i-a chemat pe premier si pe ministrul finantelor, la Palatul Cotroceni. Tema discutiilor a fost bugetul de stat pe acest an, potrivit Digi24.

Presedintele s-a declarat ingrijorat de buget, pe care l-a calificat ca fiind „problematic si riscant”. Acesta a spus ca va aprofunda impreuna cu echipa sa analiza pe buget, dupa ce premierul si-a prezentat propriul punct de vedere, si va lua o decizie in zilele urmatoare in legatura cu promulgarea sau o eventuala retrimitere la Parlament a legii bugetului.

Seful statului a aratat de asemenea ca actuala lege a bugetului are venituri supraevaluate si prevede cheltuieli foarte mari, existand un risc real de depasire a deficitului de 3 la suta. Klaus Iohannis a atras atentia si asupra sumelor extrem de mari prevazute pentru creditele de angajament.

Proiectul de buget a fost aprobat saptamana trecuta de Parlament si asteapta unda verde de la seful statului pentru a intra in vigoare.

MADR are prevazut, in 2017, un buget de 17,38 miliarde de lei, in crestere cu 83,4% fata de executia preliminara din 2016 si reprezinta 2,13% din Produsul Intern Brut (PIB). Fondurile din bugetul de stat ale MADR reprezinta 17,036 miliarde de lei, finantarea nerambursabila a UE pentru programele POPAM si FEGA suma de 346,4 milioane de lei, iar veniturile proprii ale ministerului, in cuantum de 650.000 lei.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE