ANSVSA

Radu Timis, presedintele ARC: Nu este loc de jumatati de masura in lupta cu evaziunea fiscala din sectorul de carne

Facebook
Twitter

Asociatia Romana a Carnii saluta actiunea ANAF si DIICOT din ultima perioada pentru destructurarea marilor retele de evaziune fiscala din industria carnii si a preparatelor din carne. Ne manifestam indignarea fata de modul prin care unii asa-zisi „oameni de afaceri” inteleg sa isi bata joc atat de consumatorii romani, cat si de antreprenorii corecti din zona industriei alimentare si a zootehniei, se arata intr-un comunicat al Asociatiei.

Consideram ca dubla reducere de TVA (9% pentru produsele alimentare, 20% cota generala) care a insemnat o relansare a consumului, cu efecte pozitive asupra consumatorului si companiilor deopotriva, trebuie in continuare dublata de actiuni energice din partea institutiilor statului pentru combaterea evaziunii fiscale.

In actualul context economic, cand este atat de mare nevoie de resurse bugetare pentru a sprijini diverse categorii defavorizate ale populatiei, pentru sanatate si educatie, pentru mari investitii publice in infrastructura, Asociatia Romana a Carnii considera ca anul 2016 trebuie sa devina „Anul cu toleranta zero pentru evaziunea fiscala”. Niciun agent economic din industria carnii si a preparatelor din carne nu are nicio scuza pentru sustragerea de la plata obligatiilor catre buget, distorsionarea grosolana a pietei din cauza evaziunii fiscale nemaiputand fi tolerata sub nicio forma.

Asociatia Romana a Carnii este alaturi de ANAF si DIICOT in acest razboi legitim impotriva evaziunii fiscale si isi reafirma disponibilitatea de a furniza autoritatilor tot sprijinul de care este nevoie, inclusiv informatii, expertiza, suport tehnic etc. Atragem insa atentia ca simpla inchidere a unor firme nu este o masura suficienta. Cunoastem situatii nenumarate cand acelasi „investitor” a continuat sa faca evaziune fiscala chiar de a doua zi, pe alta firma. Prin urmare, nu putem decat sa solicitam ANAF si DIICOT sa taie in carne vie, oricat de sus si de extinse sunt itele afacerilor murdare din industria alimentara.

Nu este loc de jumatati de masura in lupta cu evaziunea fiscala din sectorul de carne. Fara mila si fara pic de discernamant si responsabilitate, evazionistii arunca in piata produse nefiscalizate, de o calitate indoielnica, pacalind consumatorul si lovind in economia nationala. Ce tratament merita acesti „oameni de business” din partea legii? Unul drept si ferm, blocandu-li-se toate posibilitatatile de a mai face evaziune fiscala in Romania, se noteaza in comunicatul Asociatiei Romane a Carnii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE