Productia ramurii agricole a valorat anul trecut peste 74 de miliarde de lei

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Anul trecut, valoarea productiei agricole s-a situat la 74,524 de miliarde de lei, in timp ce valoarea serviciilor agricole a contribuit cu 1,3% la totalul raportat la nivel national, informeaza Institutului National de Statistica (INS), citat de Agerpres.

In ceea ce priveste indicele productiei ramurii agricole, acesta a fost de 102,9 % pe total, 102,9 % la productia vegetala si 102,5% la productia animala.

Conform INS, productia vegetala a inregistrat cresteri cuprinse intre 12,2%, in regiunea de dezvoltare Centru, si 1,2% — in regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia, si scaderi in regiunile de dezvoltare Bucuresti-Ilfov (-5,6%) si Sud-Muntenia (-4,5%).

In privinta productiei animale, cresterile au fost intre 10% in regiunea de dezvoltare Sud-Est si 0,2% in regiunea de dezvoltare Bucuresti-Ilfov, respectiv in scadere in regiunea de dezvoltare Vest (-6%).

In 2014, valoarea productiei ramurii agricole s-a situat la 74,524 miliarde lei, cele mai mari cifre fiind inregistrate in regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia, Nord-Est si Sud-Est. Pe de alta parte, cele mai mici valori ale productii agricole au fost consemnate in regiunea de dezvoltare Bucuresti-Ilfov, regiune agricola de mica importanta.

Cea mai mare pondere a productiei vegetale revine regiunilor de dezvoltare Sud-Muntenia (19,7%), Sud-Est (17,7%) si Nord-Est (16,3%), in timp ce pentru productia animala cele mai mari ponderi au fost inregistrate in regiunile Nord-Est (18,7%), Sud-Muntenia (15,9%) si Sud-Est (15,1%).

In privinta valorii serviciilor agricole, aceasta a fost in mare parte nesemnificativa anul trecut, contribuind cu doar 1,3% la valoarea productiei ramurii agricole la nivel national.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE