septembrie 30, 2022

Ministrul Constantin, despre implicarea Bisericii in monitorizarea PNDR: „Solicitarea a venit, cred eu, in mod natural”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Dupa ce in presa au aparut numeroase informatii referitoare la intentia Patriarhiei Romane de a se implica in monitorizarea PNDR 2014-2020, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a precizat ca solicitarea a venit in mod natural.

„Nu stiu exact care este decizia finala – de includere sau de neincludere a Patriarhiei Romane in Comitetul de Monitorizare PNDR 2014-2020, dar solicitarea a venit, cred eu, in mod natural. Patriarhia, bisericile din Romania, manastirile sunt beneficiari ai unor ajutoare, fie ca vorbim de fonduri europene sau plati directe – cele care sunt fermierii activi. Ca atare, orice jucator, orice beneficiar de fonduri europene, trebuie sa fie reprezentat in Comitetul de Monitorizare, fie ca membru cu drepturi depline, fie ca observator. Ca atare solicitarea Patriarhiei Romane mi se pare legitima. In Comitetul de Monitorizare se stabilesc anumite lucruri care tin de ghiduri, de punctaje, nu se evalueaza proiecte. Cei din Comitet stabilesc cadrul general si evalueaza daca procesul de absorbtie a fondurilor europene s-a derulat corespunzator sau nu, fara sa fie implicat in procesul de evaluare. Cei care sunt membri in Comitetul de Monitorizare au drept de vot, in timp ce, cei care sunt observatori pot sa isi spuna punctul de vedere dar nu au un rol decisiv in proces”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, despre includerea Patriarhiei Romane in Comitetul de Monitorizare PNDR 2014-2020, in cadrul unui eveniment care a avut loc la sediul MADR astazi.

Pana acum, informatiile care au venit dinspre MADR cu privire la aceasta chestiune aratau ca Patriarhia ar fi avut doar rol de observator in Comitetul de Monitorizare PNDR 2014-2020.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE