Meniu

Fonduri europene nerambursabile prin PNDR: 100.000 de euro pentru infiintarea unei ferme de capre

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Cu ajutorul fondurilor europene disponibile prin PNDR, o companie din localitatea Segarcea, judetul Dolj, a reusit sa achizitioneze echipamente tehnologice specializate pentru infiintarea unei ferme zootehnice de capre, implementand astfel un proiect in valoare totala de peste 1.300.000 lei, potrivit datelor AFIR oferite site-ului StiriAgricole.ro.

Proiectul a fost finantat prin intermediul Masurii 121 – „Modernizarea exploatatiilor agricole”. Beneficiarul, SC CAPRIVET COM SRL, a implementat acest proiect in valoare totala de 1.337.000 lei in perioada 2009-2014, valoarea finantarii nerambursabile fiind de 491.314 lei.

Administratorul companiei doljene, Padeanu Gherasim Corvin, a dorit, prin intermediul accesarii fondurilor europene nerambursabile, sa infiinteze o ferma zootehnica moderna pentru cresterea caprinelor. Conform fisei de prezentare a proiectului de finantare, investitia s-a axat pe tehnologii de crestere care sa asigure respectarea conditiilor de igiena si de intretinere a animalelor, cu scopul de a obtine produse agricole de calitate superioara.

De asemenea, obiectivele principale ale proiectului finantat cu fonduri europene au fost construirea fermei zootehnice si asigurarea utilitatilor necesare functionarii acesteia, construirea unei sali de muls, achizitionarea unui tractor, a unui incarcator frontal, precum si a unei remorci.

Tara noastra are alocata prin PNDR 2014 – 2020 o suma totala de 9,363 miliarde de euro, din care 8,015 miliarde de euro reprezinta fondurile europene atribuite tarii noastre, iar 1,347 miliarde de euro reprezinta contributia nationala.

PNDR 2014-2020 vine cu o serie de elemente de noutate, cum sunt depunerea online a proiectelor, sesiune continua de depunere, evaluare lunara, reducerea numarului de avize si acorduri necesare demararii proiectelor cu fonduri europene nerambursabile, existenta unei baze de date cu preturi de referinta disponibila pe site-ul AFIR.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE