Ministrul chinez al Agriculturii a venit în România

Facebook
Twitter

Vizita la București a ministrului chinez al Agriculturii, Han Changfu, ar putea deschide drumul exporturilor românești de carne și animale vii în China.

Astăzi, oficialul de la Beijing se va întâlni și cu premierul Victor Ponta, la Palatul Victoria.

Ministrul chinez al Agriculturii va vizita la finele acestei săptămâni ferme și unități de procesare, iar dacă va fi mulțumit de rezultatele „inspecției” va da undă verde exporturilor românești de carne de porc și bovine în China.

„După această vizită, în care domnul ministru va avea ocazia să vadă pe teren anumite ferme şi unităţi de procesare, cred că o colaborare între noi va fi mult mai uşoară şi mulţi investitori vor veni, vor clarifica toate aspectele şi vor începe să investească în România. Deblocarea pieţei din China este foarte importantă pentru noi, însă, în egală măsură, am susţinut că avem nevoie de investiţii ca să mărim zona de producţie din România şi pe urmă să ne ocupăm de partea de export. Avem două obiective importante: investiţii şi exporturi”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, în cadrul conferinţei organizate de ANSVSA la Palatul Parlamentului, cu ocazia împlinirii a 10 ani de activitate.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE