Ministerul Agriculturii selecteaza partenerii pentru elaborarea PNS. Data limita pentru depunerea cererilor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale,  prin Directia Generala Dezvoltare Rurala – Autoritate de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala, a lansat in data de 27.06.2019 procesul de selectare a partenerilor in vederea constituirii grupurilor tematice pentru elaborarea Planului National Strategic (PNS) 2021-2027.

Entitatile interesate in participarea activa la procesul de programare pentru perioada 2021-2027, in unul sau mai multe grupuri de lucru, sunt invitate sa transmita scrisori de intentie in acest sens pe adresa parteneri.pns@madr.ro pana la data de 31 iulie 2019, ora 17.00.

Mai multe informatii privind metodologia de selecţie a partenerilor in vederea constituirii grupurilor tematice pentru elaborarea Planului National Strategic 2021-2027, precum si anuntul privind lansarea procesului de selectare a partenerilor se pot accesa la adresa: https://www.madr.ro/docs/dezvoltare-rurala/2019/anunt-lansare-selectie-parteneri-pns-.pdf.

Elaborarea documentelor de programare nationala pentru perioada 2021-2027 respecta principiul european al parteneriatului si se vor realiza pe baza unor proceduri transparente.

 In vederea respectarii principiului parteneriatului vor fi constituite structuri parteneriale cu rol consultativ, pentru stabilirea si prioritizarea actiunilor care vor fi incluse in noile programe cu finantare europeana, constituite in cadrul Comitetului Consultativ Tematic PNS. Prin intermediul acestui comitet consultativ vor fi organizate mai multe grupuri de lucru subsecvente, pe urmatoarele domenii de interes aferente obiectivelor specifice: agricultura, industrie alimentara, siguranta si securitate alimentara, mediu si clima, tineri fermieri, ocupare si incluziune sociala inclusiv LEADER, cercetare, inovare, transfer de cunostinte.

Reamintim faptul ca in prezent, cele trei regulamente care vizeaza Politica Agricola Comuna, respectiv planurile strategice, finantarea, gestionarea si monitorizarea, organizarea comuna de piata, sunt in plin proces de analiza si negociere,  cautandu-se cele mai potrivite cai de legiferare pentru o implementare cat mai eficienta. Propunerea Comisiei prevede o abordare in care statele membre vor avea mult mai multa flexibilitate in elaborarea interventiilor si in garantarea rezultatelor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE